Έρχονται κυβερνοεπιθέσεις…οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν τους κινδύνους

“Οι Cyber επιθέσεις είναι μια πραγματικότητα και οι εταιρείες πρέπει να προετοιμαστούν», προειδοποιεί η Munich Re σε μια μελέτη που κυκλοφόρησε πρόσφατα.
Σύμφωνα με το insurancejournal.com «οι εξελίξεις στον τομέα της πληροφορικής είναι το άνοιγμα νέων εφαρμογών, αλλά και τη δημιουργία νέων κινδύνων. Οι λεγόμενοι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου δημιουργούν εντεινόμενα προβλήματα για τις επιχειρήσεις, και η εταιρική διαχείριση του κινδύνου πρέπει να εξετάσει την απειλή των απωλειών του κύκλου εργασιών και βλάβη της φήμης. ”

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Munich Re «οι κίνδυνοι του κυβερνοχώρου με μολύνσεις από ιούς, απάτες στο διαδίκτυο, βιομηχανική κατασκοπεία, κακή χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (κλοπή ταυτότητας), παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ή denial-of-service επιθέσεων που μπλοκάρουν επιλεγμένους χώρους με υπερφόρτωση σε αιτήματα επικοινωνίας, οι εταιρείες που επηρεάζονται μπορεί να υποστούν εκτεταμένη απώλεια είτε από πλευράς κύκλου εργασιών ή ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων αστικής ευθύνης που γίνονται από πελάτες ή συνεργάτες. ”

Ακολουθήστε μας στο Google News

Το πρόβλημα, όπως η Munich Re, εξηγεί, πηγάζει από το γεγονός ότι «οι περισσότερες παραδοσιακές πολιτικές ιδιοκτησία και την ευθύνη δεν παρέχουν καμία κάλυψη για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.” Ως αποτέλεσμα έχει υπάρξει μια “αυξανόμενη ζήτηση στον τομέα των επιχειρήσεων για τις ασφαλιστικές λύσεις που καλύπτουν αυτή τη νέα κατάσταση κινδύνου και ειδικά εγγενείς δυνατότητες για συσσώρευση ζημιών.

Ο Thomas Blunck, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re σχολίασε: “Η επαρκής ασφάλιση κατά της κατάχρησης των δεδομένων θα πρέπει να είναι ένα σταθερό στοιχείο της εμπορικής ασφάλισης, διότι αυτό είναι ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο κάθε εταιρεία μπορεί να υποστεί ζημιά απομείωσης του κύκλου εργασιών ή την εικόνα.”

Οι Cyber επιθέσεις μπορεί να επιβάλουν σημαντικές απώλειες για τις επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα ως παραδείγματα ορισμένων από τους κινδύνους και το κόστος που προκύπτει :
– Διακοπή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που προκύπτουν από τη διακοπή των λειτουργιών ή την ανάγκη διεξαγωγής μιας εγκληματολογικής έρευνας για τα αίτια
– Για νομικό σύμβουλο δικηγόροι, και κυρώσεις ή για την άμυνα κατά των αγωγών
– Για απώλεια δεδομένων και την ανάκτηση του συστήματος, ενημερώνοντας τους πελάτες που επηρεάζονται και επισκευή φήμη βλάβη.
– Για την ευθύνη έναντι των τρίτων, μια πτυχή σημαντική ιδίως στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει ο κίνδυνος των ιδιαίτερα υψηλών αξιώσεων αποζημίωσης (επίσης μέσω αγωγών).

Πηγή: insurancejournal.com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *