Επικουρικό: Βελτιώσεις στις αποζημιώσεις,νέες αντιδράσεις των δικηγόρων

Βελτιωμένη τροποποίηση στα όρια των αποζημιώσεων στις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή για πλαφόν στις αποζημιώσεις κατέθεσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτή επέρχονται τροποποιήσεις στα όρια αποζημιώσεων χωρίς ωστόσο να καταργείται το ανώτατο όριο αποζημίωσης τα 100.000 ευρώ.
Στις περιπτώσεις αναπηρίας που το όριο θα αυξηθεί μετά από σχετική απόφαση των Υπουργών, Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ενώ για την ψυχική οδύνη θα υπάρχει πλαφόν μέχρι 6.000 ευρώ ανά άτομο.
Επίσης θα αυξηθεί η εισφορά προς το επικουρικό στο 6% και των ασφαλιστικών εταιριών με ελάχιστο όριο τα 10.000 ευρώ, και των συνεταιρισμών στα 50.000 ευρώ.
Ωστόσο η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων καταδικάζει τις τροποποιήσεις που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη Βουλή, με τις οποίες , όπως «όχι μόνο δεν βελτιώνουν την αρχική τροπολογία, αλλά αντίθετα την καθιστούν ακόμη χειρότερη και ακόμη πιο επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους και τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων», και καλεί τους βουλευτές να τις καταψηφίσουν.
Επίσης ο πρόεδρος του ΔΣΑ ο κ. Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι οι επίμαχες τροπολογίες «αποτελούν προάγγελο αντίστοιχων μελλοντικών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές εταιρίες».


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *