Ρ. Σπυρόπουλος:ΙΚΑ με βασική σύνταξη 360€ και έξτρα συντάξεις από επαγγελματικά ταμεία και ασφαλιστικές

Τη δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου μέσω του οποίου θα καταβάλλεται η ενιαία βασική σύνταξη και η ανταποδοτική (ανάλογα με τις εισφορές των ασφαλισμένων) προτείνει ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος, όπως αναφέρει η Ημερησία, τόνισε πως η εθνική σύνταξη θα είναι στα 360 ευρώ και οι «έξτρα» παροχές θα δίνονται μέσα από την λειτουργία επαγγελματικών ταμείων ανά κλάδο ή από την ιδιωτική ασφάλιση που θα επιλέγει ο καθένας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε πως τάσσεται υπέρ του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, ωστόσο σημείωσε πως θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα προβλήματα που «τροφοδοτούν η ανυπαρξία ενιαίας πολιτικής με τον κλαδικό κατακερματισμό, την έλλειψη αποτελεσματικών μηχανισμών ελέγχου και είσπραξης των εισφορών και των οφειλών».

«Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί είμαστε σχεδόν η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που όχι μόνο δεν προχωρεί στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, και το πιο σημαντικό, δεν τολμά να βάλει την έννοια των επαγγελματικών ταμείων στον δημόσιο διάλογο», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *