Στα € 975 δισ. οι συνολικές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη το 2015. Αύξηση κατά 2% στην παραγωγή ασφαλίστρων

Κάθε μέρα οι ασφαλιστικές στην Ευρώπη κατέβαλαν συνολικά € 2,7 δις για αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους τους και το συνολικό ποσό για το 2015 φθάνει τα € 975 δισ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ένωση Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιριών της Ευρώπης ( Insurance Europe )

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση της Insurance Europe για το 2015 και δείχνουν ότι – παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον – η ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία κατέβαλε 1,6% περισσότερο σε αποζημιώσεις το 2015 από ό, τι το 2014.

Η Michaela Koller, γενική διευθύντρια της Insurance Europe, σχολίασε: «Ο όγκος των απαιτήσεων και παροχών που καταβάλλονται από ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης καταδεικνύει τη σημασία της ασφάλισης, που αποτελεί τη βάση κάθε πτυχή της ζωής των Ευρωπαίων και των επιχειρήσεων.”

Ακολουθήστε μας στο Google News

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι:

Οι ασφαλιστικές εταιρίες παραμένουν από μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές της Ευρώπης, με € 9 897bn επενδύσεις στην οικονομία.
Η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, η οποία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, συνέχισε να αυξάνεται το 2015, με τα συνολικά ασφάλιστρα να αυξάνονται κατά 2% σε € 1 207bn.
Ωστόσο, η μέση ασφαλιστική διείσδυση (ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ως ποσοστό του ΑΕΠ) μειώθηκε ελαφρά στην Ευρώπη από 7,62% το 2014 έως 7,41% το 2015.

Δείτε την έκθεση εδώ



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *