“Βόμβες” Ρωμανιά για το μέλλον του ΟΑΕΕ και τις κατώτατες συντάξεις

Αίσθηση προκάλεσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο απανωτές «αποκαλύψεις» του Γ Ρωμανιά Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με το δυσοίωνο μέλλον του ΟΑΕΕ καθώς και για τις πιέσεις των δανειστών της χώρας να διαμορφωθεί κατώτατη σύνταξη στα 320 ευρώ.

r042081625Συγκεκριμένα μιλώντας την Κυριακή στο ΣΚΑΙ ανέφερε σχετικά με τις συντάξεις ότι οι δανειστές «ζήτησαν να καταργήσουμε το ελάχιστο όριο» στις συντάξεις κάτι που σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.
Παράλληλα ο Κ Ρωμανιάς μιλώντας σε συνέδριο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και σχετικά με το μέλλον του ασφαλιστικού ταμείου των γιατρών ΤΣΑΥ είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει ενοποίηση με τον ΟΑΕΕ , αναφέροντας χαρακτηριστικά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν διαφαίνεται να έχει σωτηρία !
Ενώ σχετικά με τις ενοποιήσεις τόνισε ότι δεν είναι αντίθετη η κυβέρνηση προσθέτοντας «Δεν νοούνται ενοποιήσεις σαν αυτές που έγιναν το 2012 με τα επικουρικά, όταν πλεονασματικά ταμεία ενοποιήθηκαν με ελλειμματικά. Σήμερα, το μεγάλο επικουρικό ταμείο το ΕΤΕΑ δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *