Γιατί οι ξένες τράπεζες φεύγουν ενώ οι ασφαλιστικές εταιρίες μένουν !

Παρ ότι ο χρηματοοικονομικός τομέας της Ελλάδας πλήττεται από την οικονομική κρίση και έχουμε το φαινόμενο ξένοι τραπεζικοί όμιλοι που αναζήτησαν παρουσία στην Ελλάδα, πριν την κρίση, να αποχωρούν , οι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι που είναι στην χώρα συνεχίζουν να μένουν και να καλύπτουν την «χασούρα» των εδώ θυγατρικών τους από το PSI .
To φαινόμενο αυτό, εκτιμούν στελέχη της αγοράς, δεν είναι άσχετο με το γεγονός ότι προσδοκούν μελλοντική ανάπτυξη στον τομέα των συντάξεων , ιδιαίτερα από τις σαρωτικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και την υγεία.
Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση και υπολείπεται σημαντικά ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης αυτού του μέσου όρου στην Ε.Ε , οι προσδοκίες των ασφαλιστικών εταιριών δεν μένουν στην μελλοντική ζήτηση των προϊόντων τους ( συνταξιοδοτικά, υγείας) αλλά στοχεύουν να έχουν ευρύτερο ρόλο στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.
Αυτό , σύμφωνα με τους ειδικούς , μεταφράζεται ότι μελλοντικά οι ασφαλιστικές εταιρίες θα κληθούν να αναλάβουν η και να διαχειριστούν κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης που σήμερα είναι στο κράτος.
Κιαυτό γιατί πέρα από τους τρείς ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ , ΟΓΑ , και ΟΑΕΕ, είναι δύσκολο να επιβιώσουν άλλοι ασφαλιστικοί φορείς είτε λειτουργούν επικουρικά είτε σαν κύρια ταμεία.
Έτσι, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο στον κλάδο της επικούρησης ταμεία που μάλιστα με δική τους πρωτοβουλία θα μείνουν εκτός του ενιαίου επικουρικού ταμείου και θα μετατραπούν σε Επαγγελματικά , να συνεργαστούν με ασφαλιστικές εταιρίες . Η να δημιουργηθούν και νέα επαγγελματικά ταμεία που θα καλύπτουν επικουρικά ομάδες ασφαλισμένων στην Ελλάδα.
Επιπλέον με δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν να υπάρξουν αλλαγές στην νομοθεσία για την επαγγελματική ασφάλιση και την ενεργό συμμετοχή τους σε αυτή , η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί, μελλοντικά, ενδιαφέρουσα αγορά για την ασφαλιστική βιομηχανία.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *