Γ.Χατζηθεοδοσίου : Θα έφθανα μέχρι και την παραίτηση από το ΕΕΑ αν δεν άλλαζε η ρύθμιση για την φορολογική ενημερότητα

Η τροπολογία με την οποία το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών απέσυρε προηγούμενη ρύθμιση που απαιτούσε φορολογική ενημερότητα από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για ανανέωση της επαγγελματικής άδειας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της συντονισμένης δράσης.


Την επισήμανση αυτή έκανε με δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο asfalisinet.gr , τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν λύνει όλα τα ανοικτά θέματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και κυρίως αυτά που σχετίζονται με την φορολογία .
Ωστόσο, ήταν μια ρύθμιση εξωπραγματική που ανάμεσα σε 400 επαγγέλματα η ασφαλιστική διαμεσολάβηση ήταν ο μόνος κλάδος που για να έχει επαγγελματική υπόσταση θα έπρεπε να είναι φορολογικά ενήμερος .
Θα χάνονταν, τονίζει, εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την διαμεσολάβηση, έσοδα για το κράτος , και αύξηση της παραοικονομίας.
Η συντονισμένη δράση του Επιμελητηρίου της Αθήνας και των φορέων της διαμεσολάβησης προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς έφερε ένα άμεσο αποτέλεσμα σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα.
Σχετικά με την στάση του ίδιου στο ζήτημα της ρύθμισης αυτής, που δημόσια δήλωσε ότι δεν θα εφαρμόσει, μας τόνισε ότι αν δεν υπήρχε η νέα ρύθμιση ήμουν αναγκασμένος να φθάσω μέχρι και την παραίτηση από το Επιμελητήριο .

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. Μηπως,λεω, θα πρεπει να δειξετε την ιδια σταση προκειμενου να αλλαξει ο βάρβαρος και καταστροφικος τροπος με τον οποιο φορολογούμαστε τα τελευταια χρονια ??????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *