Διαψεύδουν Κατρούγκαλος και ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια για συντάξεις των 600 ευρώ, τι απάντα η «Εφ.Συν.»

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γ Κατρούγκαλου στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εισηγήσεις της επιτροπής για το ασφαλιστικό και τα σενάρια για περιορισμό των κύριων συντάξεων στα 600 ευρώ.
463643325

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρώην υπουργός Εργασίας διέψευσαν κατηγορηματικά την ύπαρξη σχετικής πρότασης από τον πρώην υπουργό και σε σχετική ανακοίνωση προς την εφημερίδα αναφέρει :
«Ουδέποτε πρότεινα εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, πολύ λιγότερο τερατωδίες όπως αυτή του τίτλου σας «Μία σύνταξη έως 600 ευρώ». Αλλωστε οι θέσεις μου για τα κοινωνικά δικαιώματα, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, είναι γνωστές και δεν είναι εύκολο να αποτελέσουν αντικείμενο συκοφαντίας και διαβολής.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο λόγος συγκρότησης της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού ήταν να διατυπωθούν προτάσεις για ένα νέο, δικαιότερο συνταξιοδοτικό σύστημα, ακριβώς για να μη μειωθούν οι συντάξεις, όπως προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι του 2010 και 2012. Η δυνατότητα να υποκαταστήσουμε με μια δική μας, εθνική μεταρρυθμιστική πρόταση τις επιμέρους προβλέψεις του μνημονίου ήταν από τις βασικές διεκδικήσεις μας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και περιλήφθηκε στο μνημόνιο.»
Από την πλευρά της Εφημερίδας και του συντάκτη σε σημερινό δημοσίευμα παρουσιάζονται κείμενα της εισήγησης προς την Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο για το ασφαλιστικό και ανακοινώθηκε λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών .
Σχετικά με το επίμαχο θέμα των συντάξεων η εφημερίδα επισημαίνει «Οσον αφορά το θέμα των 600 ευρώ, ρητά στο κείμενό μας αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για εισήγηση του κ. Κατρούγκαλου, αλλά για εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης που στηρίζονται στο σύστημα «νοητής κεφαλαιοποίησης» που προτείνεται να εισαχθεί στο ενοποιημένο –με βάση την πρόταση– σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.»



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *