Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ για να σωθεί το σύστημα από την χρεοκοπία

Στα όρια της χρεοκοπίας βαδίζει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καθώς συνεχώς μειώνονται οι πόροι από τις εισφορές , τα ταμεία δίνουν αγώνα για να εξασφαλίσουν τις πληρωμές των συντάξεων, ενώ δεν πληρώνουν την συμμετοχή τους στον ΕΟΠΥΥ .
437377

Σύμφωνα με γνώστες του συστήματος η σωτηρία των ταμείων αναζητείται τώρα στην ενοποίηση, κάτω από την ομπρέλα του ΙΚΑ, ώστε να εισρέουν όλοι οι πόροι σε ένα ταμείο και μέσα από τις παρεμβάσεις στο τρόπο απόδοσης των συντάξεων ( εθνική και αναλογική σύνταξη) περιορισμός των προώρων συνταξιοδοτήσεων , ενιαία διαχείριση περιουσίας και διαθεσίμων, ώστε να κλείσουν οι «τρύπες» που προκαλεί η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός εισφορών και συντάξεων.
Επίσης, αβέβαιο θεωρείται κατά πόσο ο επικουρικός τομέας των συντάξεων , όπου υπάρχουν επικουρικά ταμεία , μπορεί να διασωθεί και μέσα από την ένταξη σχεδόν όλων των επικουρικών ταμείων ΕΤΕΑ .
Ετσι υπάρχουν ακόμα και προτάσεις για την κατάργηση των επικουρικών και ενσωμάτωση των λογαριασμών των ασφαλισμένων στο αναλογικό τμήμα των συντάξεων της κύριας σύνταξης.
Η σχετική επιτροπή που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Εργασίας για την επεξεργασία του σχεδίου και του μοντέλου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί μέσα στον Οκτώβριο , θα καθορίσει το χρόνο και το εύρος αυτών των παρεμβάσεων , των οποίων η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα και πριν την έλευση του 2016.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *