Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ για τη Διεθνή Ένωση

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης σχετικά με το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας «Διεθνής Ένωσις».

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:

Ακολουθήστε μας στο Google News

«Τη Παρασκευή 28/6 η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ΤτΕ με απόφασή της απαγόρευσε στην ασφαλιστική εταιρεία “Διεθνής Ένωσις” την έκδοση/τροποποίηση συμβολαίων, με αποτέλεσμα την προηγούμενη εβδομάδα να ακολουθήσει και το τυπικό κλείσιμο της εταιρείας.

Η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες είχαν την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα με την πολιτική τους ωθούν όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς τα εκεί.

Η κατάσταση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας επιδεινώνεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα. Το παράδειγμα από τα λουκέτα σε ασφαλιστικές εταιρείες αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι η πολιτική της ΕΕ που ενισχύει τους περιβόητους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων, συρρικνώνοντας την ασφαλιστική εισφορά του κράτους και της εργοδοσίας. Μια πολιτική που οδηγεί σε όλο και πιο επιδεινωμένη θέση την εργατική – λαϊκή οικογένεια, με όλο και χειρότερες παροχές, με πετσόκομμα των συντάξεων και των επιδομάτων, με αυξήσεις στα όρια ηλικίας, με λειψές παροχές Υγείας κ.ο.κ.

Η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και η παράδοση του φιλέτου της Κοινωνικής Ασφάλισης σε λίγα σχήματα σημαίνει για τους εργαζόμενους κλείσιμο επιχειρήσεων, αφαίρεση κατακτήσεων, συνεχή ανασφάλεια και ανεργία. Ο “υγιής ανταγωνισμός” και η “σωστή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς” που αναφέρει η κυβέρνηση είναι οι εξαγορές, οι εκατοντάδες απολύσεις. Οι 220 εργαζόμενοι της εταιρείας καθώς και οι 200.000 περίπου ασφαλισμένοι δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί άμεση λύση στα δίκαια αιτήματα όλων όσοι ζημιώθηκαν από το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας “Διεθνής Ένωσις” και συγκεκριμένα:

1. Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν τόσο στον κλάδο αυτοκινήτου όσο και στους υπόλοιπους κλάδους ασφάλισης όπου δραστηριοποιούνταν η εταιρεία.

2. Τι μέτρα θα πάρει ώστε να μη χάσουν οι ασφαλισμένοι τα καταβληθέντα – μη δεδουλευμένα – ασφάλιστρα.

3. Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και γενικότερα τι μέτρα θα ληφθούν για τους εργαζόμενους της εταιρείας που έμειναν άνεργοι».
Πηγή ενημέρωσης :ΠΑΜΕ Ασφαλιστικών



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *