Θετικός ο ετήσιος απολογισμός για την INTERLIFE

Με αύξηση του συνόλου των Οικονομικών μεγεθών της έκλεισε την περσινή χρονιά η INTERLIFE Α.Ε.Γ.Α, παρά την απορρόφηση του PSI και τη γενικότερη ύφεση που πλήττει τον ασφαλιστικό Κλάδο.
Σύμφωνα με τα Λογιστικά στοιχεία της Εταιρίας (υπολογιζόμενα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) τα Έσοδα Ασφαλιστικών Εργασιών της INTERLIFE ανήλθαν σε 47,97 εκατ € (έναντι 46,59 το 2012) με αύξηση 2,96%. Τα Κέρδη, αναμένονται να είναι πολλαπλάσια της περσινής χρήσης (1,12 εκατ) και ανώτερα από αυτά του α’ εξαμήνου του 2012 (6 εκ. προ φόρων).
Αντίστοιχα, οι Επενδύσεις παρουσίασαν αύξηση κατά 17,93% ( 83,54 εκατ €, έναντι 70,63 εκατ) και τα Αποθέματα κατά 9,52% (69 εκατ €, έναντι 63 εκατ).
Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση του Δείκτη Φερεγγυότητας της Εταιρίας κατά 53,44% (από 1,89 το 2011 σε 2,90 το 2012), ενώ ανοδικοί ήταν και ο Δείκτης Αποθεμάτων κατά 17,86% (1,32), ο Δείκτης Αποθεματοποίησης Αυτοκινήτου κατά 14,63% (1,88) και ο Γενικός Δείκτης Αποθεματοποίησης κατά 15% (1,61).
Ως σημαντικότερο γεγονός της περσινής χρονιάς καταγράφεται η είσοδος της Εταιρίας στην Αγορά Νεοαναπτυσσομένων Εταιριών (ΝΕΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Επρόκειτο για μια στρατηγική επιλογή της Εταιρίας με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της.
Φέτος η Διοίκηση της INTERLIFE αποφάσισε να προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο τη διανομή μερίσματος στους Μετόχους της, το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί κατά τη δημοσιοποίηση και συνακόλουθη έγκριση από το Δ.Σ. του Ισολογισμού της Εταιρίας INTERLIFE την Άνοιξη.
Κατά τη χρονιά που πέρασε INTERLIFE κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της και να “μετατρέψει την Κρίση σε ευκαιρία”, δημιουργώντας 18 νέες θέσεις εργασίας, και αυξάνοντας τον αριθμό των εργαζομένων στην Ασφαλιστική στα 83 άτομα και στον Όμιλο στα 105 άτομα.
Στον τομέα των Επενδύσεων, είναι αξιοσημείωτη η απόδοση του Αμοιβαίου Κεφαλαίου INTERLIFE Μικτό Εσωτερικού, του οποίου η απόδοση έφθασε το 41,62% (με το μέσο όρο της κατηγορίας να φτάνει το 25,84%). Επιπλέον, μέσα στο 2012, η Εταιρία προχώρησε στην αγορά ενός νέου ακινήτου στη Ρόδο. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 54 κλινών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας του νησιού.
Η εταιρία στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνέχισε και εμπλούτισε τις δράσεις υπευθυνότητας απέναντι στο Ανθρώπινο ∆υναμικό επενδύoντας στην εκπαίδευση των ανθρώπων της και παρέχοντας δωρεάν κάλυψη για Προσωπικά Ατυχήματα & Νοσοκομειακή Περίθαλψη. Για την Αγορά, είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008. Με ιδιαίτερη ευαισθησία για το Περιβάλλον εφαρμόζει ηλεκτρονική διαχείριση, ανακύκλωση, ενώ στηρίζει την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ». Όσον αφορά στην Κοινωνική Δράση, στηρίζει το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την «ΕΛΕΠΑΠ», έχει ιδρύσει Τράπεζα Αίματος, ασφαλίζει δωρεάν οχήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, προσφέρει δωρεάν κάλυψη σε ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, είναι αρωγός του Κέντρου Φιλοξενίας Καρκινοπαθών του «Θεαγενείου» και υλοποιεί πρόγραμμα παροχής τροφίμων μέσα από Κοινωνικά Παντοπωλεία συνεργαζόμενη με δημόσιους και δημοτικούς φορείς.

Το 2013 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά για τον Κλάδο των Ασφαλίσεων. Η INTERLIFE θα προχωρήσει με προσεκτική και συντηρητική διαχείριση, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της και αυστηρή τήρηση των στόχων του νέου Business plan (2012 – 2016) της Εταιρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *