Ισχυροποιείται ο κλάδος των ασφαλειών στην Κύπρο

Μπορεί το οικονομικό περιβάλλον να είναι επιβαρημένο, ωστόσο, ο κλάδος των ασφαλειών όχι απλώς διαφυλάσσει τα ποσοστά του αλλά τα διευρύνει καθιστώντας πλέον την αγορά εντός Κύπρου να ανέρχεται σε αξία πέραν των 230 εκ. ευρώ.

Πάντως, νέες εταιρείες κερδίζουν ποσοστά την ώρα που οι μεγάλοι παίκτες δίνουν μάχη για επικράτηση. Παράλληλα, εταιρείες με μικρότερα ποσοστά στην αγορά κάνουν τον δικό τους αγώνα επιδιώκοντας μερίδια αγοράς στην Κύπρο. Μεγάλο το ενδιαφέρον από τα στοιχεία που αφορούν συγκεκριμένες εταιρείες. Τα στοιχεία που δημοσιεύονται από τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2012 και συγκρίνονται με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Οι γίγαντες
Οι πέντε πρώτες εταιρείες στον γενικό κλάδο ασφαλειών κατέχουν σχεδόν τη μισή αγορά, αφού η αξία των ασφαλίστρων που κατέχουν αντιστοιχεί στο 47,08% της εγχώριας, ασφαλιστικής αγοράς. Οι κυριότεροι παίκτες είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες των τραπεζών Λαϊκής, Κύπρου και Ελληνικής, ενώ σημαντικοί πρωταγωνιστές παραμένουν γνωστοί «ασφαλιστές» του τόπου.

Πιο ειδικά αναφέρεται πως πρώτη στην αγορά διατηρείται η Λαϊκή Ασφαλιστική, η οποία κατέχει ποσοστό της τάξης του 14,66%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου με ποσοστό ύψους 11,28%. Στην Τρίτη θέση του γενικού κλάδου ασφαλειών βρίσκεται η Παγκυπριακή Ασφαλιστική με ποσοστό της τάξης του 8,06%. Και οι τρεις εταιρείες καταγράφουν σχετική αύξηση σε σύγκριση με τα περσινά τους μερίδια.

Την πρώτη πεντάδα των εταιρειών ασφάλισης με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς συμπληρώνουν οι εταιρείες Universal Life και Chartis με ποσοστά 7,17% και 5,915 αντίστοιχα.
Πηγή : sigmalive .com



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *