«Κόκκινος» συναγερμός στις ασφαλιστικές από την αύξηση των κλοπών ΙΧ

Οι υπεύθυνοι των ασφαλιστικών εταιρειών επιβεβαιώνουν ότι τα περισσότερα κρούσματα εμπρησμών ή κλοπών αφορούν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και τονίζουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα και αλλάζουν τους όρους στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το e-go.gr «Πλέον οι περισσότερες εταιρίες ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα με βάση την πραγματική αξία της αγοράς τη δεδομένη στιγμή. Είναι η καλύτερη μέθοδος και τις περισσότερες φορές αποθαρρύνει όσους σκέφτονται την απάτη», σημειώνει ο κ. Μπέρτσιας. Μια άλλη μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται είναι η απαίτηση των εταιρειών να τοποθετούνται GPS στα ακριβά αυτοκίνητα για να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους σε περίπτωση κλοπής.

Συχνά, τέλος, οι εταιρείες δίνουν στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα να αποκτήσει το ίδιο μοντέλο από όποια αντιπροσωπεία επιθυμεί. Η πιθανή άρνηση μιας τόσο ελκυστικής προσφοράς βάζει σε υποψίες τις ασφαλιστικές εταιρείες, που αφενός συνεχίζουν πιο επίμονα την έρευνα και αφετέρου τη χρησιμοποιούν ως επιχείρημα εναντίον του πελάτη τους στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, εκτός από καλά εκπαιδευμένους πραγματογνώμονες, οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν ένα δίκτυο «πληροφοριοδοτών» στα σημεία της διαδρομής που κάνουν τα αυτοκίνητα μετά την κλοπή τους. Οι πληροφοριοδότες, οι οποίοι αμείβονται αδρά, έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σύμμαχοι των ασφαλιστικών εταιρειών.
Πηγή e-go.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *