ΠΟΣΕ ΙΚΑ:Νέες βιαιοπραγίες κατά υπαλλήλων του ΙΚΑ

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ με αφορμή το νέο κρούσμα βιαιοπραγίας εναντίον υπαλλήλου του Ιδρύματος στον Πειραιά, επισημαίνει, για μια ακόμη φορά, το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του ΙΚΑ καθώς και την αγανάκτηση των ασφαλισμένων.
Οι σκληρά εργαζόμενοι στο ΙΚΑ δεν έχουν καμία ευθύνη για τη κατάσταση που επικρατεί στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.
Η παύση των προσλήψεων, οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, η μεταφορά περίπου 522 ατόμων στον ΕΟΠΥΥ, η αύξηση των εργασιών του Ιδρύματος με τις συνεχείς συγχωνεύσεις ταμείων, αλλά και με τη δημιουργία των ΚΕΠΑ και της Δ/νσης κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων (αρμοδιότητες που ασκούσαν στο παρελθόν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) έχουν επιφέρει τεράστιες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Ο χρόνος έκδοσης απλών συντάξεων τετραπλασιάστηκε και ξεπέρασε τον ενάμιση χρόνο, οι ουρές μεγεθύνονται, τα έσοδα μειώνονται συνεχώς ενώ οι υπάλληλοι των εσόδων δεν ενεργούν ελέγχους, αλλά έχουν καταντήσει διεκπεραιωτές εγγράφων. Οι λιγοστοί εναπομείναντες υπάλληλοι- ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στους εξοργισμένους, και δικαίως, πολίτες, τα βουνά από έγγραφα, φακέλους και αιτήσεις και την τσακισμένη ψυχική και σωματική τους


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *