Πόλεμο με την οργανωμένη ασφαλιστική απάτη έχουν κηρύξει οι ασφαλιστικές εταιρίες

Σε μάστιγα για τις ασφαλιστικές εταιρίες εξελίσσεται η οργανωμένη ασφαλιστική απάτη και γιαυτό το λόγο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό οι ασφαλιστές αυξάνουν συνεχώς τα μέτρα και τις μεθόδους προστασίας τους.
0334543

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, την Τετάρτη, σε ημερίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η ασφαλιστική απάτη αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 10% των αποζημιώσεων που καταβάλλονται ετησίως για τις ασφαλίσεις ζημιών.
Όπως, δε τόνισε, η γενική διευθύντρια της Ένωσης, το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε εξακριβωμένες περιπτώσεις απατηλών απαιτήσεων αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς το πλήρες μέγεθος της ασφαλιστικής απάτης είναι άγνωστο γιατί οι μορφές της απάτης είναι ποικίλες και μεταβάλλονται συνεχώς.
Ακόμη, επισήμανε ότι σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιριών το οικονομικό όφελος από την εξακρίβωση των απατηλών απαιτήσεων αποζημίωσης αυξήθηκε κατά 20,7% στην διετία 2013-2014 (από 3,8 εκατ. ευρώ το 2013 σε 4, 6 εκατ. ευρώ το 2014).
Επίσης, όπως τόνισαν οι ομιλητές στην ημερίδα, η ευκαιριακή απάτη είναι ένα διαρκές πρόβλημα για τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά η σημαντικότερη πρόκληση έρχεται με τη μορφή της οργανωμένης απάτης.
Σκηνοθετημένα ατυχήματα και εξελιγμένες συμβιβαστικές συμφωνίες οργανώνονται από μεγάλα κυκλώματα, που περιλαμβάνουν δικηγόρους, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης και φυσικά ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να εισπράξουν χρήματα από αποζημιώσεις.
Από την πλευρά τους, οι ασφαλιστικές εταιρίες, αναπόφευκτα μετακυλύουν το κόστος της απάτης στα ασφάλιστρά τους. Όμως, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με δεδομένο μάλιστα, ότι στην τελική τιμή κάθε υπηρεσίας επιδρούν ανάλογα όλες οι επιβαρύνσεις, οι ασφαλιστές εκτιμούν ότι οι απάτες κοστίζουν ακριβά στους ασφαλισμένους.

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *