«Σύγκρουση» κυβέρνησης, ασφαλιστικών εταιριών και αντιπολίτευσης με θέμα τις συντάξεις και την ιδιωτική ασφάλιση

Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στο τομέα των συντάξεων και κύρια αυτές που αφορούν τoν δεύτερο πυλώνα αποτέλεσαν σημείο διαφορετικών εκτιμήσεων και μεταξύ του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών και του Βουλευτή της ΝΔ και πρώην Υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ομιλίες τους στην Ετήσια Συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιριών.

764335Συγκεκριμένα ο υπουργός Γ.Σταθάκης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό στην διάρκεια της ομιλίας του στη Συνέλευση των ασφαλιστών, τονίζοντας ότι στο θέμα των συντάξεων η κυβέρνηση είναι υπέρ του αναδιανεμητικού χαρακτήρα και λειτουργία του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης αποκλειστικά από το κράτος.
Ενώ γενικότερα για τον ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών εταιριών είπε έχουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο τομέα της οικονομίας και ειδικότερα στην ασφάλιση του αυτοκινήτου , της κατοικίας, του εμπορίου κλπ .
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της εποπτείας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τον έλεγχο και την διαφάνεια , ενώ αναφέρθηκε και στα εκκρεμεί ζητήματα με τους ασφαλισμένους εταιριών που έκλεισαν, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθούν λύσεις .
Παρεμβαίνοντας στην λήξη της ομιλίας του υπουργού η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης των Εταιριών Μαργαρίτα Αντωνάκη επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει τoν συμπληρωματικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στις συντάξεις και κάλεσε τον υπουργό σε διάλογο με την Ένωση.
Από το βήμα των ομιλητών ο Βουλευτής της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ιδιωτική ασφάλιση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο και στον τομέα των συντάξεων . Και αναφερόμενος στο ρόλο της σε αυτές, είπε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της διαχείρισης ενός μέρους από τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στα ζητήματα της εποπτείας τόνισε την σημασία του συνεχούς διαλόγου εποπτείας , ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολαβούντων .
Ειδικά για την μετάβαση στο καθεστώς της Solvency II ανέφερε ότι η αγορά είναι σε διαδικασία προσαρμογής που αλλάζουν τους κανόνες της φερεγγυότητας .
Έτσι εταιρίες που δεν μπορούν να προσαρμοστούν ή θα ανακληθεί η άδεια τους , η θα μπαίνει διαχειριστής για εξυγίανση ή ομαλή μετάβαση σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Ωστόσο είπε πρέπει να ενθαρρυνθεί η αγορά για συνενώσεις εταιριών , μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων και εξειδίκευση πάνω σε συγκεκριμένα προϊόντα .

Ακολουθήστε μας στο Google News



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *