Άμεσα μέτρα για τα νοσοκομεία τους ασθενείς και τους γιατρούς ζητά η ΕΙΝΑΠ

Σειρά μέτρων για τους ασθενείς, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς ζητά με ομόφωνη ανακοίνωσης της η Ενωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) και επισημαίνει ιδιαίτερα το θέμα της κατάργησης των πληρωμών από ασφαλισμένους και ανασφάλιστους για οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία.
nosokomio
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :
«Η ΕΙΝΑΠ καλεί Τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, των Υγειονομικών Περιφερειών και των διοικήσεων των νοσοκομείων:
1) Να καταργήσουν κάθε είδους πληρωμή από ασθενείς, ανασφάλιστους και ασφαλισμένους, για οποιαδήποτε παροχή, οποιαδήποτε θεραπευτική πράξη, οποιαδήποτε παρακλινική εξέταση στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Η πάγιά μας αυτή θέση για αυτονόητους λόγους, γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική.
2) Να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κλπ.
3) Να εξασφαλίσουν πλήρως τη μισθοδοσία και την πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ – ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη.
Για να διαφυλάξουν το δικαίωμα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών στην εργασιακή, μισθολογική και επιστημονική αξιοπρέπεια.

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους υγειονομικούς και το λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη.»Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *