Άρση της δέσμευσης της περιουσίας της Ασπίς Πρόνοια από το δημόσιο


Κοντά στην επίλυση βασικών προβλημάτων που εμπόδιζαν τις διαδικασίες αποζημιώσεων προς τους πρώην ασφαλισμένους της ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς βρίσκονται κυβέρνηση και ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια μετά από πολλές επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών και τους εκκαθαριστές των εταιρειών, είναι η εκπεφρασμένη πλέον βούληση από το Υπουργείο, να λυθούν οριστικά θέματα αγκάθια που απειλούσαν να τινάξουν την οποιαδήποτε λύση στον αέρα. Τα θέματα αυτά είναι:
Άρση της δέσμευσης της περιουσίας του Ομίλου Ασπίς. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, η περιουσία του Ομίλου ήταν δεσμευμένη κατά 50% από το Ελληνικό Δημόσιο, κάτι που έθετε την διαδικασία εκκαθάρισης σε ουσιαστική αδράνεια
Απαλλαγή του Ομίλου από φορολογικά βάρη. Η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία του Ομίλου επέφερε δυσβάστακτη φορολόγηση, η οποία ήταν τόσο μεγάλη που πολύ σύντομα δεν θα έμεναν καθόλου αποθέματα για τους ασφαλισμένους. Η υπόσχεση / δέσμευση που έχουμε πάρει είναι ότι η περιουσία του Ομίλου θα διατεθεί προς όφελος των ασφαλισμένων χωρίς κανένα φορολογικό βάρος.
Η εξωδικαστική διαιτησία για θέματα απαιτήσεων της εταιρείας προς τρίτους ή ανακοπών που θα προκύψουν μελλοντικά. Μια και μόνο ανακοπή είναι ικανή να καθυστερήσει την καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων. Η εξωδικαστική τους διευθέτηση μέσω διαιτησίας θα εξοικονομήσει τεράστιο χρόνο.
Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μεγάλης σημασίας συνάντηση έγινε και με τον νέο πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, ο οποίος μας τόνισε την έντονη επιθυμία του να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην επίλυση του ζητήματος, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις.
Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται οτι, εφόσον πραγματοποιηθούν γρήγορα όπως μας έχουν υποσχεθεί οι προανεφερθείσες νομοθετικές παρεμβάσεις, θα εισέλθουμε στο τελευταίο στάδιο το οποίο θα είναι οι αναρτήσεις των πινάκων δικαιούχων. Πρώτα θα αναρτηθούν όσοι είχαν απαίτηση προ των ανακλήσεων των εταιρειών και μετά οι υπόλοιποι.

Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *