Έδωσαν μικρότερες επικουρικές συντάξεις σε 300.000 συνταξιούχους. Διεκδικούν 1δισ. ευρώ αναδρομικά

Σε 300.000 επικουρικές συντάξεις όπως υποστηρίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ( ΕΝΔΙΣΥ)  επανυπολογίστηκαν με εντελώς αυθαίρετο τρόπο και προκύπτουν διαφορές από 80 ευρώ έως και 299,06 ευρώ το μήνα.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε το ΕΝΔΙΣΥ, προκύπτει οτι δεν εφαρμόστηκε σωστά ο ν.4387/2016 σε ό,τι αφορά των επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφορές από 80 ευρώ έως και 299,06 ευρώ το μήνα που αφορούν τους τελευταίους 40 μήνες και όπως ισχυρίζεται το Δίκτυο, προκύπτει  ποσό επιστροφής αναδρομικών που ξεπερνά το ένα δισ. Ευρώ.

Ο λάθος επανυπολογισμός  αφορά σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ είναι σε όλα τα επικουρικά ταμεία, πλην του Δημοσίου δηλαδή: ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΠΤΠ, ΤΕΑΠΕΤΕ, ΤΕΑΤΤΑΘ, ΤΕΑΠΥΚ, ΤΕΑΔ, ΤΑΣ, ΚΕΑΝ, ΤΕΑΙΣΥΤ τα οποία έχουν συγχωνευθεί-ενταχθεί στο ΕΤΕΑΕΠ.

Το Σεπτέμβριο του 2016 το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους βουλευτές για τη μη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ενώ πρόσφατα ενημέρωσε με υπόμνημα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τη μη εφαρμογή του νόμου, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *