Έκθεση της GFIA εντοπίζει παγκόσμια κενά ασφαλιστικής προστασίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Μια νέα έκθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA) — της οποίας είναι μέλος η Insurance Europe — έχει εντοπίσει και ποσοτικοποιήσει τα πιο σημαντικά —και αυξανόμενα— ετήσια παγκόσμια κενά ασφαλιστικής προστασίας και συγκεκριμένα:

1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ για τις συντάξεις. 0,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τον κυβερνοχώρο. 0,8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την υγεία και 0,1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για φυσικές καταστροφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η έκθεση προσδιορίζει τους παράγοντες που προκαλούν αυτά τα κενά προστασίας τόσο από την πλευρά της ζήτησης όσο και από την πλευρά της προσφοράς, συμπεριλαμβανομένου του γιατί ορισμένοι κίνδυνοι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ασφαλιστούν πλήρως. Η έκθεση παρέχει επίσης μια επισκόπηση του ευρέος φάσματος πιθανών μοχλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των κενών.

Η πρόεδρος της GFIA, Σούζαν Νίλι, μεταξύ άλλων , σχολίασε: «Οι ασφαλιστές σε όλο τον κόσμο διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο βοηθώντας στην προστασία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και στην ανάκαμψη όταν αυτοί οι κίνδυνοι προκύψουν . Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει αυτή η έκθεση, μια σειρά παραγόντων έχουν οδηγήσει σε τεράστια και αυξανόμενα παγκόσμια κενά προστασίας που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις ζωές και την διαβίωση των ανθρώπων.

«Οι ασφαλιστές μπορούν και λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των κενών. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογίας για την αξιολόγηση των κινδύνων και των απαιτήσεων και για να γίνει η ασφάλιση πιο προσιτή για άτομα και επιχειρήσεις. Ωστόσο, το κλείσιμο των κενών θα απαιτήσει επίσης δράση από τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία των συνθηκών για την διαχείριση και τον μετριασμό των κίνδυνων. »

Η σχετική έκθεσηΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *