Έκτος ρύθμισης και επανυπολογισμού εισφορών όσοι δεν πληρώσουν Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019

Η τελευταία δεκαετία υπήρξε οικονομικά και κοινωνικά πολύ δύσκολη για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας και ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που βίωσαν την συνεχή πτώση του τζίρου τους εξαιτίας της κατακρήμνισης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και της συνεχής αύξησης των φόρων και των υποχρεώσεων.
Η ΓΣΕΒΕΕ προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια τόσο μέσα από τις δημόσιες παρεμβάσεις της, όσο και μέσα από τις σχετικές έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ να τονίσει τα αδιέξοδα που δημιουργούσε η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι η πολιτική αυτή θα οδηγούσε σε εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους και είχαμε κατ’ επανάληψη προτείνει ρεαλιστικά μέτρα για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τόσο προς τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και προς την φορολογική διοίκηση. Δυστυχώς οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ δεν υιοθετήθηκαν με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών. Στην παρούσα συγκυρία και με δεδομένο ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια ρεαλιστική ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που να δίνει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες που άντεξαν και κράτησαν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές κατά την διάρκεια της κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζουμε προς όλους τους συναδέλφους Επαγγελματίες, Έμπορους και Βιοτέχνες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ότι θα πρέπει να είναι συνεπείς προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις (εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019) διαφορετικά δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές.


Ακολουθήστε μας στο Google News


Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *