Ένα deal αλλιώτικο από τα άλλα … οσονούπω στην ασφαλιστική αγορά

Είχε προαναγγελθεί και όπως φαίνεται πάει προς ολοκλήρωση ένα deal στον ασφαλιστικό κλάδο μεταξύ της Interamerican και της Ορίζων Ασφαλιστική.

Η πρώτη, ενδιαφερόμενη για μικτή άδεια προκειμένου να συνενώσει τις τρεις εταιρίες ( ζημιών, ζωής και Βοήθειας) σε μία έψαχνε για μικτή άδεια ( ζωής, ζημιών) που δεν χορηγούνται πλέον.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Μάλιστα, στην προ δύο μηνών συνάντηση με τα ΜΜΕ ο CEO της Interamerican, κ. Γιάννης Καντώρος, είχε αναφερθεί σε αυτή την ενέργεια και είχε αφήσει ανοιχτό  το ενδεχόμενο να καρποφορήσει σχετική διαβούλευση με την Ορίζων  Ασφαλιστική, που είναι μια από τις λίγες ασφαλιστικές εταιρίες που έχουν μικτή άδεια χωρίς στην ουσία  να ασκεί δραστηριότητα και στους δύο κλάδους

Ωστόσο, φαίνεται αναζητούσαν φόρμουλα ώστε η υπάρχουσα ασφαλιστική εταιρία Ορίζων με  εργασίες στις γενικές ασφαλίσεις, αλλά με μικρά μερίδια, να συνεχίσει την δραστηριότητά της

Όπως  έγραψε η παραοικονομική στήλη του newmoney.gr  η φόρμουλα βρέθηκε και οι ιδιοκτήτες  της Ορίζων έκαναν αίτηση για ίδρυση νέας ασφαλιστικής εταιρίας γενικών ασφαλίσεων.

Τώρα πως θα γίνει η τράμπα στα χαρτοφυλάκια από την παλιά εταιρία στην νέα δεν το ξέρουμε…περιμένουμε να το δούμε στα χαρτιά με τις εγκρίσεις.

Πάντως από αυτή την συναλλαγή, εφόσον ευοδωθεί, οι ασφαλιστικές εταιρίες με έδρα την Ελλάδα μειώνονται κατά 2 καθώς θα συγχωνευτούν σε μία οι τρεις εταιρίες της Interamerican.

Ενώ μετά από χρόνια θα έχουμε και την χορήγηση νέας άδειας  για την σύσταση ασφαλιστικής εταιρίας με την ιδιάζουσα μορφή που αναφέραμε παραπάνω. 

Ως υστερόγραφο να αναφέρουμε ότι ενδεχομένως και ένας ακόμη μεγάλος παίκτης της αγοράς ενδιαφερθεί μελλοντικά  για αυτού του τύπου  την συναλλαγή !Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *