Έντονη αντίδραση για δημοσίευμα από διοίκηση και εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής


Συλλογική αντίδραση από διοίκηση και εργαζόμενους στην Εθνική Ασφαλιστική μετά από ένα νέο δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο και αναφέρεται “σε δικαστική διερεύνηση καταγγελιών κατά στελεχών της Εταιρίας από πρώην νομικό σύμβουλο της εταιρίας”

Στην ιστοσελίδα απάντησε με εξώδικη ανακοίνωση η εταιρία στις 12/1/2018

«Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου αναρτήθηκε εκ μέρους σας στην ιστοσελίδα www.dikastiko.gr που διαχειρίζεστε και είστε εκ του νόμου υπεύθυνος, δημοσίευμα με τίτλο «Υπό δικαστική διερεύνηση η Εθνική Ασφαλιστική», το οποίο βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών για την εταιρεία μας και ανώτατα στελέχη της.
Η ανάρτηση, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, πραγματοποιήθηκε εκ μέρους Σας χωρίς προηγουμένως να έλθετε σε επαφή με την εταιρεία μας, προκειμένου να πληροφορηθείτε τις απόψεις και θέσεις της επί των δήθεν « αποκλειστικών» πληροφοριών που σας παρασχέθηκαν!
Εάν ως οφείλατε μας είχατε ρωτήσει, θα σας είχαμε πληροφορήσει ότι η Εταιρεία μας έχει υποβάλει 2 μηνύσεις κατά του φερόμενου ως καταγγέλλοντα και πληροφοριοδότη σας «πρώην Προϊσταμένου των Νομικών Υπηρεσιών» για τις πράξεις της κακουργηματικής απιστίας και της κακουργηματικής απάτης, για τις οποίες έχει ασκηθεί δίωξη και βρίσκονται ήδη στο στάδιο της κύριας ανάκρισης ενώπιον της ανακρίτριας του 22ουΤακτικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Επίσης, θα σας είχαμε πληροφορήσει ότι έχουμε ασκήσει εναντίον του αγωγή ενώπιον του Πολ. Πρωτ. Αθηνών με την οποία ζητάμε να υποχρεωθεί να μας καταβάλει το ποσό των 456.519,70 €, λόγω των τελεσθεισών σε βάρος της εταιρείας μας εκ μέρους του αδικοπραξιών.
Αντίθετα με όσα αναφέρετε στην ανάρτησή σας, ο πρώην Προϊστάμενος Νομικών Υπηρεσιών μετά την καταγγελία της σύμβασής του για σπουδαίο λόγο και την υποβολή μήνυσης κατ’ αυτού για το αδίκημα της απιστίας και της απάτης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της εταιρείας μας, προκειμένου να μεθοδεύσει την άμυνά του και αποπροσανατολίσει τις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά , η οποία βρίθει ψευδών, αναληθειών και ανακριβειών.
Τα όσα αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του και αναπαράγετε στην ανάρτησή σας είναι απολύτως ψευδή. Περί αυτού υπάρχει πλήρες αποδεικτικό υλικό που θα υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές, αν και όταν κληθούμε.
Μετά ταύτα, το ελάχιστο που οφείλετε να κάνετε και το οποίο – με επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας – Σας καλούμε να πράξετε είναι να αναρτήσετε την παρούσα επιστολή μας στην ιστοσελίδα Σας» .

Επίσης σε ανακοίνωση που υπογράφουν διοίκηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν :

Μετά το γνωστό δημοσίευμα των 19 ερωτημάτων, το οποίο αποσύρθηκε αφού πρώτα ζήτησαν συγγνώμη όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με υποβληθείσες μηνύσεις, το Σάββατο 10.11 δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.dikastiko.gr ένα ακόμη κατάπτυστο δημοσίευμα, έξι σημείων αυτή τη φορά.
Κεντρικό θέμα του άρθρου είναι ότι ο Νομικός σύμβουλος της Εταιρείας απολύθηκε γιατί η διοίκηση θέλησε να συγκαλύψει σκάνδαλα που συνολικά ανέρχονται σε εκατό εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ο ίδιος ανακάλυψε (τυχαία) και κατήγγειλε. Πουθενά βέβαια δεν γίνεται αναφορά για το γεγονός ότι απολύθηκε γιατί βρέθηκε υπόλογος για τεκμηριωμένα αξιόποινες πράξεις για τις οποίες έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική απιστία.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον της διοίκησης της Εταιρείας μπορεί να είναι ανυπόστατες και αστείες, αποτελούν όμως και αφορμή για προβληματισμό. Γιατί κάποιοι επιμένουν να ψευδολογούν δημόσια, ενώ γνωρίζουν ότι οι προσπάθειές τους νομικά δεν έχουν καμία τύχη;
Πιστεύουν ότι θα «δικαιωθούν» με άλλον τρόπο; Θα τολμούσαν να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά σε άλλη ιδιωτική εταιρεία; Για ποιο λόγο πιστεύουν ότι θα βρουν «ευήκοα ώτα» στη δική μας; Τι είναι αυτό που τους ενθαρρύνει;
Ακόμα και το γεγονός ότι τέτοιου είδους ερωτήματα εύλογα μπορούν να εγείρονται από τον καθένα είναι από μόνο του προσβλητικό για την Εταιρεία και τους πολλούς καθαρούς και έντιμους υπαλλήλους και συνεργάτες. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να αντιδράσουμε συλλογικά για να προστατεύσουμε, αν μη τι άλλο, την ηθική και επαγγελματική μας ακεραιότητα. Γιατί αν αφήσουμε να πλανάται η υποψία ότι όντως υπάρχουν ευήκοα ώτα, η Εταιρεία θα απαξιώνεται και μαζί με αυτήν, ο καθένας που εργάζεται σε αυτήν. Και είναι άδικο για την Εταιρεία και τους ανθρώπους της που διακρίνονται όχι μόνο για τις επιδόσεις τους αλλά και για τις ευαισθησίες τους στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
Αν αγαπάμε την Εταιρεία μας ας το δείξουμε αντιμετωπίζοντας ενωμένοι τα παρακμιακά αυτά φαινόμενα.
Χριστόφορος Σαρδελής
Πρόεδρος Δ.Σ.
Σταύρος Κωνσταντάς
Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος
Γιάννης Πετσαλάκης
Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων
Σπύρος Αντωνίου Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *