Έρευνα ασφαλιστικής εταιρίας δείχνει ότι δεν αποκαθίσταται πλήρως η υγεία όσον μολύνθηκαν και νοσηλεύτηκαν με Covid-19

Η ανάλυση των δεδομένων πελατών της Γερμανικής DKV (θυγατρική ασφαλιστική εταιρία υγείας της Ergo)  αποκαλύπτει ότι άτομα που έχουν μολυνθεί με  Covid-19 συχνά δεν επιστρέφουν με πλήρη υγεία ακόμη και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο

Η DKV Deutsche Krankenversicherung AG αξιολόγησε δεδομένα από ασφαλισμένους με πλήρη και συμπληρωματική ασφάλιση που έχουν μολυνθεί από Covid-19. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν πολύτιμες πληροφορίες για προϋπάρχουσες καταστάσεις, την πορεία της νόσου και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την υγεία των ασθενών στη φάση μετά τον Covid-19.

Μια πτυχή που ξεχώρισε ήταν ότι ακόμη και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, οι ασθενείς με  Covid-19 δεν είχαν κάνει πλήρη ανάρρωση: οι μέσες δαπάνες για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ημερησίως αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 50% μετά την ασθένεια.

«Η αξιολόγησή μας δείχνει ότι επειδή οι ασθενείς δεν θεωρούνται πλέον μολυσματικοί δεν σημαίνει ότι έχουν επιστρέψει σε πλήρη υγεία. Μια λοίμωξη Covid-19 επιβαρύνει την υγεία του ασθενούς που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τον άμεσο αντίκτυπο της νόσου », τονίζει ο Δρ Clemens Muth, Διευθύνων Σύμβουλος της DKV. «Ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος μιας μόλυνσης covid-19  δεν είναι ασήμαντος και αυτό  πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Ο  Covid-19 δεν επηρεάζει μόνο άτομα με υποκείμενες παθήσεις υγείας όπως υποτίθεται συχνά, αλλά και σε άτομα που είναι σε καλή υγεία: η έρευνα σε άτομα με ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας DKV έδειξε ότι πριν από τη μόλυνση περίπου το 15% των νοσοκομειακών ασθενών covid-19 δεν είχε υποβάλει αξιώσεις από το 2018.

Όπως αναμενόταν, το ποσοστό των ασθενών που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη και οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ότι έχουν σοβαρή περίπτωση της νόσου αυξάνεται σημαντικά με την αύξηση της ηλικίας. Ωστόσο, μια αξιολόγηση της κατανομής ηλικίας των περιπτώσεων covid-19 από την αρχή του δεύτερου κύματος δείχνει πολύ ξεκάθαρα ότι από τον Οκτώβριο υπήρξε ένας σχετικά μεγάλος αριθμός νέων λοιμώξεων στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 20 ετών. Οι νεότεροι ασθενείς μένουν στο νοσοκομείο για κατά μέσο όρο έξι έως οκτώ ημέρες, ενώ οι ασθενείς άνω των 70 συνήθως μένουν για 12 έως 13 ημέρες.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύτηκαν οι πιο συχνές υποκείμενες καταστάσεις υγείας ήταν οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή αρτηριακή πίεση και ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ασθενών είχε προϋπάρχουσες αναπνευστικές παθήσεις. 

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς διαγνώστηκαν επίσης με διαταραχές του μεταβολισμού του λίπους, λιπώδη ηπατική νόσο ή αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος πριν ή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

«Ο Covid-19 μπορεί να επηρεάσει όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καλύτερη, πιο αποτελεσματική μορφή προστασίας έναντι του covid-19 παραμένει να εφαρμόζουμε μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής για να αποφύγουμε την πρώτη μόλυνση », ανέφερε ο Muth.

Πηγή:  : ergo.comΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *