Έρευνα βόμβα :Το 90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ δεν θέλει την υποχρεωτική ασφάλιση στο ταμείο


Το 90% από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τάσσεται κατά της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΟΑΕΕ , ενώ η εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΟΑΕΕ δεν πρόκειται να επιφέρει βελτίωση στα έσοδα του, ούτε διευκολύνει τους ασφαλισμένους για την τακτική πληρωμή των εισφορών τους .

6865865Σύμφωνα, με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ), η απώλεια εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές θα φτάσει τα 80 εκατ. ευρώ ή 6,6% σε ετήσια βάση. Αυτό σημαίνει πως οι ήδη συνεπείς ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ απλά θα επιλέξουν μία κατώτερη ασφαλιστική, ενώ όσοι είναι ασυνεπείς θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο, σημειώνουν από το ΙΜΕ- ΓΣΕΒΕΕ. Συνεπώς θα συνεχίσει σχεδόν το 50% των «ασφαλισμένων» του ΟΑΕΕ να μην έχουν ιατρο -φαρμακευτική κάλυψη στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως από το 2012 έχει δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ να επιλέξουν έως 2 κατώτερες ασφαλιστικές κλάσεις σε σχέση με εκείνες που ανήκουν.

Αν και από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι 170.000 ασφαλισμένοι επέλεξαν μία έως δύο κατώτερες ασφαλιστικές κλάσεις από το 2012 έως σήμερα, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές κάθε άλλο παρά αυξήθηκαν, συνεχίζοντας έτσι να κρατούν στην … καραντίνα τις συντάξεις του εν λόγω ταμείου αλλά και τους μισούς «ασφαλισμένους» χωρίς δημόσια ιατρο – φαρμακευτική περίθαλψη.

Και αυτό γιατί μόνο εκείνοι που ήδη ήταν συνεπείς προς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, κατέβηκαν μία έως δύο ασφαλιστικές κλάσεις. Αντίθετα, εκείνοι, που δεν ήταν συνεπείς προς τον ΟΑΕΕ, συνέχισαν να κάνουν το ίδιο ακόμα και μετά την παροχή της δυνατότητας να επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κλάση. Εκείνο, που κέρδισαν όμως όσοι επέλεξαν κατώτερη ασφαλιστική κλάση ήταν να συνεχίζουν να έχουν ιατρο – φαρμακευτική κάλυψη στο ΕΣΥ.

Μόνη ελπίδα στον ΟΑΕΕ είναι η αύξηση των εσόδων από τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων από την οποία προσδοκώνται γύρω στα 250 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το α” δίμηνο έχουν πέσει κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση και τους επόμενους μήνες, τότε εκτιμάται πως θα χαθούν γύρω στα 250 εκατ. ευρώ από τα τρέχοντα έσοδα, όσα δηλαδή προσδοκώνται από τη νέα ρύθμιση…

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ευρήματα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το 90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ τάσσονται κατά της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης στο εν λόγω ασφαλιστικό ταμείο.
Πηγή : eea.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

5 Comments

 1. να ασφαλιστω γιατι??? για να μην εχω ουτε τον γιατρο που θελω και να περιμενω στην ουρα του ικα???και να μην εχω καν τα προνομια του ικα ??ποιος ο λογος??και εχω πληρωσει 18 χρονια και τωρα ειμαι ανασφαλιστος??

 2. Λογικά τα αποτελέσματα της έρευνας, όλοι πια υποστηρίζουν την άποψη της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικού φορέα δημοσίου ή ιδιωτικού, και μόνο έτσι θα εκσυγχρονιζόταν το σύστημα που πάσχει τώρα.
  Στις ημέρες μας, αποτελεί ακόμα έναν ανασταλτικό παράγοντα για την δημιουργία μιας επιχείρησης, οι αυξημένες βαρύτατες εισφορές στον εκάστοτε δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.
  Αυτά και άλλα πολλά θα έπρεπε να διεκδικεί ένα σοβαρό κόμμα στην Ελλάδα, προς όφελος των εργαζομένων, αλλά που να το καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι…

 3. Εδω και χρόνια τωρα αναρωτιεμαι για πιο λογο ενας επαγγελμετιας ειναι υποχρεομενος ν αφαλιζεται στο τεβε σημερινο οαεε μια ασφαλεια που κάθε διμηνο πρεπει να δινης ενα σκασμο λεφτα με ιατροφαρμακευτική περιθαλψη μηδαμινή. σε οποιαδήποτε ιδιοτικη ασφάλεια κι αν έδινες αυτά τα λεφτα που δίνης για τον οαεε θα σου καναν τεμεναδες και δε λεω οχι στη υποχρεωτική αφαλεια αλλα στην ασφαλεια που με συμφέρει εμενα και οχι με το ετσι θελω να μου αδειαζεται τις τσέπες και χωρις παροχες

 4. Στον νόμο Κατσέλη την αυτασφάλιση; ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ,ΟΓΑ, ΕΤΑΑ κ.α. ; συνυπεύθυνοι όλοι στο έγκλημα. ΑΓΡΟΤΕΣ, μάθετε, ότι 1.000.000 επαγγελματίες τους κατέστρεψε το ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ με χρέωση 500 € το μήνα, τώρα θα καταστρέψει και εσάς ο ΟΓΑ, με χρέωση 200 € το μήνα.

 5. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ.
  Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΥΣΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΜΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΥΛΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΥΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ… “ΥΓΕΙΑ”, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΥΣΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΒΙΟΥ, ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ…. “ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ”. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΛΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
  ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΑΒΓΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ Ο ΦΟΡΟΔΟΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
  ΤΕΛΟΣ ΡΕ! ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΣΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *