Έρευνα ΕΕΑ- ICAP : To 50% των ασφαλιστών με ατομική επιχείρηση έχει ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της 1ης Μελέτης για την  Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση που έγινε από το ΕΕΑ σε συνεργασία με την ΙCAP, που για πρώτη φορά αποτυπώνει ποιο είναι το επαγγελματικό προφίλ του Έλληνα Ασφαλιστή.

Η έρευνα παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΕΑ και πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Γαβαλάκη,  παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη , του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Ζαββού, του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, και των προέδρων των Ενώσεων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, ΠΟΑΔ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Μελέτης το σύνολο των επαγγελματιών ασφαλιστών στην Ελλάδα, με βάση τις δηλώσεις Ε3 από στοιχεία της ΑΑΔΕ, είναι 13.460 αν και στο Ενιαίο Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών το σύνολο των επαγγελματιών που έχουν εγγραφή στα Επιμελητήρια εμφανίζει  τον αριθμό 19.315 (10/2020).

Δείτε το σχετικό γράφημα 

Αυτή η απόκλιση προκύπτει επειδή υπάρχει μια καθυστέρηση στις ενημερώσεις των μητρώων των επιμελητηρίων από τις διακοπές και αποχωρήσεις από το επάγγελμα.  

Ένα δεύτερο και σημαντικό εύρημα, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις δηλώσεις εισοδήματος, είναι ότι το 49% των  ασφαλιστών  που ασκούν το επάγγελμα με  ατομική επιχείρηση δηλώνει ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα έως 15.000 ευρώ! 

Δείτε το σχετικό γράφημα

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι αυτό  που δείχνει τα  ηλικιακά γκρουπ των  εγγεγραμμένων επαγγελματιών ασφαλιστών. Όπως προκύπτει από αυτά  το 49,6% είναι μεταξύ 30 και 45 ετών , το 40,2% μεταξύ 45-60 ετών και μόνο το 4,1% είναι πάνω από 60 ετών , ενώ ένα 6,1% είναι μεταξύ 20 και 30 ετών.

Δείτε σχετικό γράφημα που παρουσιάζει επίσης την κατανομή των ασφαλιστών ανά γεωγραφικές περιοχές στην χώρα και το επίπεδο μόρφωσης.
Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *