Έρευνα σοκ δείχνει τι σκοτώνει τους νέους οδηγούς που έχουν παγκόσμια πρωτιά στα τροχαία ατύχημα (video)

Σοκάρουν τα στοιχεία από έρευνες τόσο της Allianz όσο και Αμερικάνικού Ινστιτούτου για την τροχαία ασφάλεια, που μάλιστα έχει καταγράψει video με on board κάμερα από νέους οδηγούς με τροχαία ατυχήματα .

72722Μια μελέτη του Κέντρου Τεχνολογίας της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz (Allianz Zentrum für Technik), δείχνει ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής ευημερίας της κάθε χώρας. Ένα συγκλονιστικό 31 τοις εκατό επί του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών.

Σε αυτές τις διαπιστώσεις έρχεται να προστεθεί η έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου για την τροχαία ασφάλεια «AAA Foundation For Traffic Safety», σύμφωνα με την οποία η κυριότερη αιτία για τα οδικά ατυχήματα στους νέους είναι η απόσπαση της προσοχής. Η ενασχόληση των νέων με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις multimedia συσκευές, την συζήτηση με τους συνομηλίκους τους ή την… φροντίδα της εμφάνισής τους, τους οδηγεί σε απώλεια προσοχής και ελέγχου του οχήματος, χωρίς άλλο ιδιαίτερο λόγο ή εξωγενή παράγοντα.

Επειδή όμως η εικόνα είναι χίλιες λέξεις, το AAA Foundation For Traffic Safety έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που αποτελεί συρραφή από ατυχήματα με νέους οδηγούς που καταγράφηκαν σε on board κάμερα. Διόλου σοκαριστικό καθώς δεν έχουν περιλάβει ατυχήματα με πολύ άσχημη κατάληξη, αλλά απόλυτα παιδευτικό και ενημερωτικό, δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση μπορεί να προξενήσει ολέθρια επακόλουθα.

Πηγή : gazzetta.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *