Έρευνα: Το 77% των εμπόρων πληρώνει μικρότερες εισφορές στον ΕΦΚΑ. Το 14% υψηλότερες

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποιεί έρευνα από τη Δευτέρα 6/2, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 28η Φεβρουαρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εμπορικών επιχειρήσεων, σχετικά με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα προκύπτει πως ο εμπορικός κόσμος δεν είναι ενημερωμένος σχετικά με το ύψος των νέων εισφορών, καθώς μόνο το 1/2 των επιχειρηματιών γνώριζαν τις επερχόμενες αλλαγές και τα νέα ποσά που καλούνται να καταβάλλουν. Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι για το 77% των επιχειρηματιών οι νέες ασφαλιστικές εισφορές είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με το προηγούμενο καθεστώς, ενώ για το 14% υψηλότερες. Ανεπηρέαστο, από το νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών δηλώνει το 9% των επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Για τους επιχειρηματίες που οι νέες ασφαλιστικές εισφορές κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα, περίπου ένας στους δύο δήλωσε ότι μειώθηκαν κατά πολύ. Ένας στους τέσσερις δήλωσε ότι υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη μείωση και αντίστοιχο ποσοστό έκρινε ότι μειώθηκαν κατά λίγο οι ασφαλιστικές του εισφορές.

Η εκτίμηση για τη μέση μηνιαία ασφαλιστική εισφορά σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς του ΟΑΕΕ υπολογίστηκε στα 350 €, ενώ με βάση τον ΕΦΚΑ ανήλθε στα 261 €.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ 20 ΚW ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 25 Ν. 3846/2010 ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΗΤΑΝΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ. ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΙΣΦΡΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ . ΑΡΑ ΤΟ ΗΔΗ ΜΙΚΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ + Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΣΥΜΦΟΡΗ , ΣΤΙΣ ΠΕΡΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙ ΑΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *