Έρευνα Pricefox.gr: Μέχρι και 15% διαφορά στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου μεταξύ περιοχών της Θεσσαλονίκης

Σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τα πιο ακριβά ασφάλιστρα; Ποιοι είναι οι πιο προνομιούχοι; Δείτε τις διακυμάνσεις των τιμών ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με την περιοχή της Θεσσαλονίκης με στοιχεία που ανέλυσε το Pricefox.gr

Οι τιμές των ασφαλίστρων αλλάζουν ανάλογα με τις παραμέτρους τιμολόγησης των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων. Η περιοχή που κινείται το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ο ταχυδρομικός κώδικας της περιοχής είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος η οποία επηρεάζει τις τιμές των ασφαλίστρων. Ακόμη και εντός νομών οι τιμές αλλάζουν καθώς κάποιες περιοχές αξιολογούνται με αυξημένο κίνδυνο από τις ασφαλιστικές. Αυξημένος κίνδυνος μπορεί να είναι για παράδειγμα η συχνότητα των ατυχημάτων σε συγκεκριμένη περιοχή, η συχνότητα των κλοπών που παρατηρείται ή για παράδειγμα στο κέντρο των πόλεων όπου υπάρχει έντονη κίνηση και άρα αυξημένο ποσοστό ατυχημάτων (για παράδειγμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης). Ως αποτέλεσμα, εντός του νομού Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται διακυμάνσεις στις τιμές των ασφαλίστρων. 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ο παρακάτω χάρτης που δημιουργήθηκε από το Pricefox απεικονίζει για κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης την καλύτερη δυνατή τιμή στην αγορά σύμφωνα με τη σύγκριση τιμών του Pricefox. 

Από την μελέτη του Pricefox, της καινοτόμας πλατφόρμας σύγκρισης τιμών και καλύψεων για ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ελλάδα, προκύπτουν διακυμάνσεις τόσο μεταξύ των περιοχών που κινείται το αυτοκίνητο όσο και μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που μπορεί να ασφαλιστεί.

Ενδεικτικά παρακάτω παρουσιάζονται διαφορές στα ασφάλιστρα μεταξύ περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης.

Τα ακριβότερα ασφάλιστρα για το αυτοκίνητο τους στην Θεσσαλονίκη πληρώνουν οι κάτοικοι της Νεάπολης, με τιμές που ξεκινούν από 115€ ετησίως. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η περιοχή της Θέρμης με 114€ ετησίως. Για το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ένας κάτοικος της Θέρμης θα πληρώσει 14€ περισσότερα σε σχέση με έναν κάτοικο Νέας Απολλωνίας. Πρόκειται δηλαδή για μια αύξηση της τάξεως του 14% (Θέρμη σε σχέση με Νέα Απολλωνία) και 15% (Νεάπολη σε σχέση με Νέα Απολλώνια ).

Οι παράμετροι τιμολόγησης που χρησιμοποιήθηκαν για την μελέτη είναι: Toyota Yaris, ηλικία οδηγού 40 ετών, βασικό πακέτο ασφάλισης, ετήσια διάρκεια συμβολαίου. Η σύγκριση τιμών της αγοράς είναι κάτι που πρέπει να γίνεται συχνά καθώς οι τιμές αλλάζουν. Αν θέλεις να συγκρίνεις τιμές ασφάλειας αυτοκινήτου ανάλογα με την περιοχή της Θεσσαλονίκης, μπες στο Pricefox.gr και εξοικονόμησε έως και 172€ ετησίως.



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *