Έρχεται και στην Ελλάδα η Amazon. Ποιες υπηρεσίες θα παρέχει;

Τοπικό γραφείο ετοιμάζεται να λειτουργήσει στη χώρα μας ο όμιλος της Amazon με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αφορά μία από τις βασικές δραστηριότητες του.

Ειδικότερα, έχει ήδη συσταθεί η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., η οποία έχει την έδρα της στην Λεωφόρο Κηφισίας 280 στο Χαλάνδρι. Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Tony Van den Berge, ο οποίος κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή όσον αφορά τις σχέσεις με συνεργάτες για την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) στην Amazon Web Services (AWS). H τελευταία είναι η θυγατρική του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού, η οποία ασχολείται με την παροχή λύσεων και υπηρεσιών cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Η υπάρχουσα εκτίμηση είναι πως η συγκεκριμένη εταιρεία θα αφορά τις δραστηριότητες της AWS, τις cloud υπηρεσίες της οποίας χρησιμοποιούν ήδη αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η AWS είχε ανακοινώσει τη λειτουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services. Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, μ Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, Lambda@Edge, AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Πηγή moved.gr



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *