Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Τη νομοθετική ρύθμιση για τα ανασφάλιστα επιλέγει το Υπουργείο Οικονομικών καθώς ολοκληρώθηκε το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει σε έγγραφό του προς τη Βουλή ότι η εισήγηση της ομάδας εργασίας εξετάζεται πλέον σε νομοθετικό επίπεδο.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Δήμα για την ανησυχητική αύξηση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και τα στοιχεία του “Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων”.
Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα ασφάλισης λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2012 που δημοσιεύει το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων, έφθασαν τις 2.589 όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ήταν 1.750 (αύξηση 47,94%).
Αύξηση σημειώνουν επίσης και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από ανασφάλιστα οχήματα.
Το α’ εξάμηνο του 2012 καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 1.500 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.862.250,02 ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α’ εξάμηνο του 2011 για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4.255.433 εκ. ευρώ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *