Έρχονται «ανατροπές» στην ιδιωτική ασφάλιση και τα ασφαλιστικά συμβόλαια

Δεν είναι μόνο η κοινωνική ασφάλιση που αλλάζει λόγω της οικονομικής κρίσης και των δημογραφικών αλλαγών, σε αντίστοιχη κατεύθυνση κινείται η ασφαλιστική αγορά και οι ασφαλιστικές εταιρίες , που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στα προϊόντα ζωής ,υγείας, αποταμίευσης και επενδύσεων.
Μάλιστα οι αλλαγές αυτές δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά και τις ασφαλιστικές στην Ευρώπη, αφού πρόσφατα ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους η ΑΧΑ ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψει προσφορά ασφαλιστικών συμβολαίων με εγγυημένη απόδοση, διαθέτοντας μόνο ασφαλιστικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις αμοιβαίων κεφαλαίων.
Στην Ελλάδα προς το τέλος του μήνα και από τις αρχές του επόμενου χρόνου οι ασφαλιστικές θα επιφέρουν σταδιακά αλλαγές σε συμβόλαια των κλάδων υγείας, σύνταξης και αποταμίευσης .
Συγκεκριμένα οι αλλαγές στα όρια θνησιμότητας που καθιερώνει η Τράπεζα της Ελλάδος από της 21 Δεκεμβρίου το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες φθάνει στα 81 έτη (από 67 έτη) και για τους άνδρες στα 78 έτη (από 65 έτη) δημιουργούν ανατροπές.
Αυτές οι αλλαγές στους πίνακες θνησιμότητας σε συνδυασμό με την απαγόρευση των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών που επέβαλε το Ευρωπαϊκά Δικαστήριο θα συμπαρασύρουν πολλά ασφαλιστικά συμβόλαια, καθώς μέχρι σήμερα οι εταιρίες τιμολογούσαν τα συμβόλαια βάσει του φύλλου.
Επίσης μειώσεις θα επέλθουν και στις αποδόσεις των αποταμιευτικών συμβολαίων καθώς αναμένεται μείωση του επιτοκίου από 3,35% στο 2,2% και πλέον εκτιμάται και λόγω της συμμετοχής των εταιριών στο PSI οι περισσότερες ασφαλιστικές θα περιοριστούν σε επιτόκια στο 2% .
Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν σημαντικά οι συνταξιοδοτικές προσδοκίες, ενώ σε διάφορες περιπτώσεις θα υπάρξουν και αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα.
Τέλος σαρωτικές θα είναι πλέον και οι αλλαγές στα συμβόλαια υγείας , αφού σταδιακά τα τελευταία χρόνια οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν ετήσια ανανεωνόμενα συμβόλαια , κάτι που θα γενικευτεί τα επόμενα χρόνια .Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *