Έρχονται τα «ραβασάκια» για αυτοκίνητα που θα εντοπιστούν ανασφάλιστα

Κοντά στην ολοκλήρωση των διασταυρώσεων μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για αυτοκίνητα που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα από στους ιδιοκτήτες , βρίσκονται στο Υπουργείο Οικονομικών .

Σύμφωνα με το zougla.gr οι ασφαλιστικές είναι σε συνεργασία με το υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα και ο ακριβής αριθμός τους. Από τη διασταύρωση θα βρεθούν και οι παραβάτες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται σε περίπτωση ατυχήματος, οι οδηγοί με ανασφάλιστα αυτοκίνητα απειλούνται με εξαιρετικά βαριές ποινές αλλά και φυλάκιση. Τα συγκεκριμένα οχήματα επιβαρύνουν με μεγάλα ποσά το Επικουρικό ταμείο αλλά και τους νόμιμους ιδιοκτήτες που καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν περισσότερα για να καλυφθούν οι όποιες «τρύπες» υπάρχουν.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται πως ακόμα και τα παρκαρισμένα οχήματα που βρίσκονται σε υπόγεια γκαράζ και δεν κυκλοφορούν αλλά οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να έχουν ασφάλεια.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *