Έχασε τρία δάκτυλα σε τροχαίο και αποζημιώνεται με 33.000 ευρώ

Xρηματική αποζημίωση ύψους 33.000 ευρώ επεδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με προσωρινά εκτελεστά τις 5.000 ευρώ σε έναν κάτοικο της Ρόδου, θύμα τροχαίου ατυχήματος που του «κόστισε» 3 δάκτυλα.

Ο ενάγων εστράφη κατά ενός Ροδίτη και της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.».

Την 3η Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 00:25, ο ενάγων, οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του, εκινείτο επί της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, με κατεύθυνση από Ρόδο προς Λίνδο.

Κατά τον προαναφερόμενο χρόνο επικρατούσε καλοκαιρία, η οδός ήταν ξηρά με άσφαλτο, ήταν νύχτα με μη επαρκή φωτισμό, η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν αραιή και η ορατότητα δεν περιοριζόταν από κάποιο εμπόδιο, το δε ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ήταν 50 χλμ./ώρα, ως κατοικημένη περιοχή.

Κατά τον ίδιο ως άνω χρόνο, στην αυτή οδό, στο αντίθετο όμως ρεύμα κυκλοφορίας, εκινείτο ο πρώτος εναγόμενος, οδηγώντας αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, το οποίο ήταν ασφαλισμένο, κατά το χρόνο εκείνο, για την έναντι τρίτων αστική του ευθύνη στη δεύτερη εναγόμενη ασφαλιστική εταιρεία.

Φτάνοντας ο πρώτος εναγόμενος στο ύψος της ως άνω οδού που διασταυρώνεται στο αντίθετο σε σχέση με την πορεία του ρεύμα με την οδό Κων. Υδραίου και με σκοπό να επιχειρήσει αριστερό επιτρεπτό ελιγμό προκειμένου να εισέλθει στην οδό Κων. Υδραίου, από έλλειψη της προσοχής, την οποία όφειλε και μπορούσε να καταβάλει, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αιφνίδια, απροειδοποίητα και χωρίς να ασκεί τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ώστε να μπορεί κάθε στιγμή να εκτελεί τους απαιτούμενους χειρισμούς προς αποφυγήν ατυχήματος, χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να πράξει τούτο χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, ώστε να εντοπίσει τον ενάγοντα να κινείται με το προαναφερόμενο δίκυκλο όχημά του, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση, την κατεύθυνση και την ταχύτητα της δίκυκλης μοτοσικλέτας που οδηγούσε αυτός (ο ενάγων) και χωρίς να ακινητοποιήσει το όχημά του, προκειμένου να του παραχωρήσει την προτεραιότητα ως όφειλε.

Πλην όμως, έτσι, παρεμβλήθηκε κάθετα στην πορεία της κανονικά κινούμενης μοτοσικλέτας που οδηγούσε ο ενάγων, ο οποίος λόγω της μικρής απόστασης που χώριζε τα δύο οχήματα και της απρόσμενης κίνησης του ζημιογόνου αυτοκινήτου δεν μπορούσε να προβεί σε οποιαδήποτε αποφευκτική της σύγκρουσης ενέργεια και έτσι συγκρούστηκε με το εμπρόσθιο τμήμα της μοτοσικλέτας του στην δεξιά εμπρόσθια επιφάνεια του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο πρώτος εναγόμενος, με αποτέλεσμα τη βίαιη πτώση του αναβάτη της μοτοσικλέτας επί του οδοστρώματος και τον τραυματισμό του.

Εξάλλου, ο πρώτος εναγόμενος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της σωματικής βλάβης από αμέλεια λόγω του ατυχήματος, καταδικάστηκε δυνάμει οριστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών η εκτέλεση της οποίας ανεστάλη για 3 έτη.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός του ενάγοντος, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου όπου υποβλήθηκε σε κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ακρωτηριασμό τελικής φάλαγγας δείκτη και μέσου της δεξιάς άκρας χειρός καθώς και κάταγμα μέσης φάλαγγας παράμεσου της δεξιάς άκρας χειρός.

 Πηγή:www.dimokratiki.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *