Έχει ζητηθεί πρόταση για το ζήτημα των συντάξεων από την Αllianz


Την συμμετοχή της Αllianz στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των συντάξεων στο δεύτερο και τρίτο πυλώνα της ασφάλισης στην Ελλάδα αποκαλύπτει στέλεχος του Γερμανικού Ομίλου με συνέντευξη στο ΒΗΜΑ.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο κ. Ολιβερ Μπέτε ένα από τα κορυφαία στελέχη του ομίλου Allianz που από τον Ιανουάριο του 2013 είναι υπεύθυνος για αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα.
«Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ζήτημα των συντάξεων και την ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης οργανωμένα. Eχει ζητηθεί από εμάς να συνδράμουμε σε αυτή τη διαδικασία και το φθινόπωρο θα έλθουμε με λύσεις και θα προτείνουμε επιλογές. Θα υπάρχουν πολλοί που θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις».
Ο κ. Μπέτε υποστήριξε μιλώντας για τη συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στον δεύτερο και στον τρίτο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης ότι «ιδανική λύση ή ιδανικό σύστημα δεν υπάρχει. Κάθε αγορά έχει τις ιδιαιτερότητές της. Ωστόσο εμείς λόγω της παρουσίας μας σε περισσότερες από σαράντα εθνικές αγορές έχουμε την εμπειρία και τη δυνατότητα να μελετήσουμε άλλες ανάλογες περιπτώσεις και να παρουσιάσουμε ένα μεγάλο πορτοφόλιο με λύσεις». Και προσθέτει πως «επαφίεται στους αρμόδιους πολιτικούς και στις εποπτικές αρχές να επιλέξουν». Εξηγεί μάλιστα ότι υπάρχουν ορισμένα υποδείγματα στη διεθνή εμπειρία, που το καθένα είναι διαφορετικό από το άλλο – εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών. Ετσι «υπάρχουν τα παραδείγματα της Αργεντινής και της Χιλής. Εχουμε υπόψη μας τι έχει γίνει στις βαλτικές χώρες, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία. Στις βαλτικές χώρες, για παράδειγμα, απελευθερώθηκαν οι συντάξεις».Post Comment

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *