Ήρθε μετανάστρια στην Ελλάδα και έγινε ασφαλίστρια

Είναι στην χώρα μας από το 1995, από το 2014 έχει την Ελληνική Υπηκοότητα με πολιτογράφηση,  και τα τελευταία δύο χρόνια είναι πιστοποιημένη ασφαλίστρια στο δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πρόκειται για την Αλκέτα Μούτσα η οποία όπως μας εξηγεί εργάζεται για αρκετά χρόνια στον τουρισμό, έχει Πτυχίο βοηθού μηχανογραφημένου λογιστηρίου από ΙΕΚ και τα τελευταία 5 χρόνια παρακολουθούσε και πήρε Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει Πιστοποιητικό ελληνομάθειας, από την Φιλοσοφική Σχολή, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για το πως αποφάσισε να στραφεί στο επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης μας ανέφερε ότι κίνητρο αποτέλεσε ένα θέμα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που παρακολουθούσε για την υποασφάλιση στην Ελλάδα και για τις προοπτικές του επαγγέλματος στους κλάδους των συντάξεων και της υγείας.

Έτσι, έστειλε ένα βιογραφικό για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές σε δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής και έγινε δεκτή ενώ παράλληλα πήρε μέρος στις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για το πιστοποιητικό ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και το απέκτησε με την πρώτη φορά.

Σχετικά με τις δυσκολίες του επαγγέλματος μας είπε, ότι βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος και όχι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για να ασφαλιστούν και πιστεύει ότι η προώθηση κινήτρων για την ασφάλιση της κατοικίας και η δημιουργία κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση θα αναπτύξει περαιτέρω την ιδιωτική ασφάλιση.

Η ίδια δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην προώθηση προγραμμάτων ασφάλισης υγείας και στόχος της είναι να λάβει πιστοποίηση και για επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα.

Ακόμη, μας ανέφερε ότι στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων, που απαιτεί ιδιαίτερα το επάγγελμα του ασφαλιστή, σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός ότι για χρόνια εργάζεται στον τομέα του τουρισμού ενώ έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα (https://www.insurancemoutsa.com) για την προώθηση της δουλειάς της ως ασφαλιστικός πράκτορας και μέσω διαδικτύου.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *