Αγνόησαν τις ασφαλιστικές εταιρίες σε σχέδιο νόμου για τις φυσικές καταστροφές

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια στους κόλπους των ασφαλιστικών εταιριών που έμαθαν από τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση  και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα ένα σχέδιο νόμου για διαβούλευση με θέμα :“Κρατική Αρωγή προς επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές και συντονισμός σχετικών θεμάτων”

Στο σχέδιο αυτό διαμορφώνουν ένα πλάνο για τα μέτρα και τις  ενισχύσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Μάλιστα, σε διάταξη του νομοσχεδίου  προβλέπεται ότι μπορεί να τυγχάνουν αποζημιώσεων οι επιχειρήσεις που πλήττονται και πέραν των καλύψεων που μπορεί να έχουν από ασφαλιστικά συμβόλαια.

Εδώ να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα όταν ανακοινώνουν μέτρα ενίσχυσης σε επιχειρήσεις από φυσικές καταστροφές στις Υπουργικές Αποφάσεις υπήρχε  εξαίρεση στο σκέλος των οικονομικών ενισχύσεων για τις ασφαλισμένες επιχειρήσεις.

Η παραπάνω διάταξη μπορεί να  θεωρείται ως κίνητρο, από το αρμόδιο υπουργείο,  για την ασφάλιση αλλά οι ασφαλιστικές εταιρίες εκτιμούν ότι λειτουργεί ως αντικίνητρο για την ασφάλιση και  προφανώς συμβάλλει και στην   υποασφάλιση , για όσες ασφαλίζονται,  αφού στην ουσία το κράτος αναλαμβάνει το ρόλο  του ασφαλιστή !

Αλλά και γενικότερα οι ασφαλιστικές εταιρίες κρίνουν ότι αυτό το νομοσχέδιο έπρεπε να είχε  άλλη δομή και να είχε προηγηθεί διάλογος μαζί τους,  αφού η παρούσα κυβέρνηση σε όλους τους τόνους των πολιτικών της εξαγγελιών προτάσσει τα ΣΔΙΤ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικά σε ότι αφορά τις  φυσικές καταστροφές  οι ασφαλιστικές εταιρίες είχαν και έχουν προτάσεις για  την  συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Να επισημάνουμε ότι μία ακόμη εξαγγελία της κυβέρνησης στο θέμα των φυσικών καταστροφών για φορολογικά κίνητρα στην ασφάλιση των κατοικιών έχει μείνει ακόμη στα χαρτιά .

Συνεπώς, δίκαια οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένες από  την μη προώθηση μέτρων υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης που τόσο είχε διατυμπανίσει η παρούσα κυβέρνηση. 

Άρα, να υποθέσουμε ότι αυτό το αλαλούμ από την παρούσα κυβέρνηση δεν έχει να κάνει με πολιτικές ιδεοληψίες, όπως στην προηγούμενη , αλλά με προχειρότητες και ατολμία λήψης αποφάσεων. Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *