Αγριεύουν οι έλεγχοι της τροχαίας για ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Αττική

Σε διάστημα 10 ημερών, το τριήμερο το Αγίου Πνεύματος και την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, η τροχαία στην περιοχή της Αττικής έκανε σαρωτικούς ελέγχους για τροχαίες παραβάσεις.
Βασικός στόχος οι οδηγοί που κυκλοφορούν υπό την επήρεια μέθης ή κυκλοφορούν ανασφάλιστοι. Μάλιστα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε πάνω από 2000 ελέγχους εντοπίστηκαν 46 ανασφάλιστα οχήματα.
Επίσης το διήμερο της Παρασκευής και του Σαββάτου ( 1και 2 Ιουνίου 2018) η τροχαία αττικής προχώρησε σε νέο σαφάρι ελέγχων και η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει :
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά το 2ήμερο (Παρασκευή & Σάββατο) 1-2/6/2018 πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκε σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων.
Συνολικά υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) -2.482- οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι -266- βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα ήταν:
Σε (26) οδηγούς, άνω των 0,60 ml / lt (πλημμέλημα), και σε βάρος (13) εξ’ αυτών ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία
Σε (45) οδηγούς, άνω των 0,40 ml / lt.
Σε (152) οδηγούς, άνω των 0,25 ml / lt.
Σε (43) οδηγούς ειδικών κατηγοριών (μοτοσυκλέτες, νέοι οδηγοί), άνω των 0,10 ml /lt.
Επιπρόσθετα βεβαιώθηκαν -1.705- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -138- επιφέρουν και επιπλέον ποινικές κυρώσεις. Ειδικότερα:
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -36-
Υπερβολική ταχύτητα: -194-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -108-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -33-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -31-
Ανασφάλιστα οχήματα: -34-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.269-

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν -82- οχήματα, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν:
-250- πινακίδες κυκλοφορίας
-201- άδειες ικανότητας οδήγησης
-177- άδειες κυκλοφορίας
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *