Αγροτική Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 30,8 εκατ. ευρώ κατά το 9μηνο 2012

Η Αγροτική Ασφαλιστική, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματά της, εμφάνισε κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2012 ύψους 30,8 εκατ. ευρώ, έναντι 21 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Το Αποτέλεσμα από Ασφαλιστικές εργασίες, εκτός λειτουργικών εξόδων, ανήλθε σε 43,8 εκατ. ευρώ έναντι 33,9 εκατ. ευρώ της περυσινής περιόδου.

Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 24,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και ανήλθαν σε 24,3 εκατ. ευρώ έναντι 32,4 εκατ. ευρώ την περυσινή περίοδο.

Η συνολική παραγωγή καθαρών ασφαλίστρων της Εταιρείας κατά το 9μηνο του 2012, ανήλθε στα 112,2 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 143,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένη κατά 21,9%. Η μείωση της παραγωγής προήλθε κυρίως από τη συγκυρία του μικροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και από την εξορθολογιστική πολιτική της Εταιρείας στον Κλάδο Αυτοκινήτων.

Το σύνολο των αποζημιώσεων ανήλθε για την αναφερόμενη περίοδο στα 86,8 εκατ. ευρώ, έναντι 105,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου (-18%).

Τα καθαρά έσοδα από επενδύσεις κατά το 9μηνο του 2012 ανήλθαν σε 9,7 εκατ. ευρώ περίπου, έναντι 16,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των τόκων, λόγω της συμμετοχής της Εταιρείας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.

Τα ικανοποιητικά αυτά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την απόφαση του μετόχου (Τράπεζα Πειραιώς) για κεφαλαιακή ενίσχυση της Εταιρείας μέχρι 250 εκατ. ευρώ, επιτρέπουν στην Εταιρεία να διατηρεί την ηγετική της παρουσία στην αγορά με τη γνωστή της συνέπεια και το ανθρώπινο πρόσωπο, παρέχοντας στους συνεργάτες σταθερές και σύγχρονες υπηρεσίες και στους ασφαλισμένους ολοκληρωμένη και αξιόπιστη προστασία», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου της Αγροτικής Ασφαλιστικής.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *