Αγωγή 100 εκ. Ευρώ κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής από Θυγατρική της ΕΤΕ για διεκδικούμενη ασφαλιστική αποζημίωση

Δημοσίευμα  του newmoney.gr, αναφέρει ότι προ ολίγων ημερών η Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος (ΠΑΕΓΑΕ) – η οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας -κατέθεσε αγωγή 100 εκ ευρώ κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Εθνική Ασφαλιστική που είναι επίσης θυγατρική της τράπεζας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως προκύπτει από το δικόγραφο που έχει στη διάθεσή του το newmoney.gr  η ΠΑΕΓΑΕ ζητά όπως αναγνωρισθεί:

  • Ότι συντρέχει περίπτωση και υφίσταται δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης για την ιστορούμενη ανωτέρω αιτία – επίδικο ζημιογόνο γεγονός, δυνάμει του συμβολαίου (πολυασφαλιστήριο, επιγραφόμενο Banker’ s Blanket Bond Policy) που αφορά στους επίδικους τίτλους αποθήκευσης, τους οποίους έχει εκδώσει η ΠΑΕΓΑΕ για εμπορεύματα της Καπνικής και
  • Η υποχρέωση της Εθνικής Ασφαλιστικής να καταβάλει συνολικά και κατ’ ανώτατο όριο το ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την ιστορούμενη ανωτέρω αιτία – επίδικο ζημιογόνο γεγονός, στο πλαίσιο της ασφαλιστικής κάλυψης για τους επίδικους τίτλους αποθήκευσης, συνολικού ύψους 228 εκατ. ευρώ.

«Ζητούμε την αναγνώριση της υποχρέωσης της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι της εταιρείας μας να καταβάλλει – στο πλαίσιο σχετικής ασφαλιστικής κάλυψης – το ποσό της αποζημίωσης που η ΠΑΕΓΑΕ προσκλήθηκε και ενδέχεται να υποχρεωθεί (ή να αναγνωρισθεί δικαστικώς ότι υποχρεούται) να καταβάλλει προς οκτώ ενεχυρούχες εταιρείες (σ.σ. μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, FBN Bank και αρκετές εγχώριες τράπεζες), εξαιτίας της παράνομης απομάκρυνσης μέρους ενεχυρασμένων υπέρ αυτών εμπορευμάτων, τα οποία η εταιρεία μας είχε τιτλοποιήσει και βρίσκονταν σε δύο κτηριακά συγκροτήματα αποθηκών που αποτελούν ιδιωτικά παραρτήματα της ΠΑΕΓΑΕ/εγκαταστάσεις της Καπνικής Μιχαηλίδη στη Σιταριά του Ν. Κιλκίς και στη Σίνδο του Ν. Θεσσαλονίκης»,επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πηγή :newmoney.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *