Αγωγή 1,1 εκ. Ευρώ σε ασφαλιστική εταιρία από συνεπιβάτιδα του τροχαίου με τον τραγουδιστή Παντελίδη

Η Μίνα Αρναούτη συνεπιβάτης του τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής Π.  Παντελής που   προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες σε ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Βουλιαγμένης τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 με αποτέλεσμα τον θάνατο του ίδιου  και τον τραυματισμό της ίδια και μιας ακόμη συνεπιβάτιδας κατέθεσε αγωγή στην ασφαλιστική εταιρία που ήταν ασφαλισμένο το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος τραγουδιστής. 

Στην αγωγή, που δημοσιεύει η εφημερίδα η «RealNews», η Μίνα Αρανούτη  αξιώνει αποζημίωση 1.164.137 ευρώ. Όπως αναφέρεται  λεπτομερώς στην αγωγή ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί (εργαζόταν από τα 17 της, κυρίως ως σερβιτόρα bar-woman), 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι το ατύχημα οφείλεται στην αμέλεια του οδηγού. «Ο οδηγός Παντελής Παντελίδης, οδηγούσε το εν λόγω αυτοκίνητο με ταχύτητα αυξημένη για τις συνθήκες και τις περιστάσεις, γεγονός που με ανάγκασε να του υποδείξω ότι έπρεπε να μειώσει διότι φοβόμουν. Πλην, όμως, αυτό δεν συνέβη», σημειώνεται χαρακτηριστικά ενώ γίνεται αναφορά στο ότι «οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (2.72 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος).

Εδώ να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις που ο οδηγός οχήματος που προκαλεί τροχαίο  είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, αιτίες  οι ασφαλιστικές εταιρίες εξαιρούν από τις αποζημιώσεις, σύμφωνα με αποφάσεις δικαστηρίων και του Αρειού Πάγου έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του οδηγού ή των κληρονόμων αυτού και να διεκδικήσουν την καταβολή από αυτούς των αποζημιώσεων προς τα θύματα.

Επίσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  για  την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης  το ανώτατο όριο αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες είναι  1.220.000 ανά θύμα. 

Φωτογραφία αρχείου : Αριστερά οι δυο συνεπιβάτιδες και δεξιά το εσωτερικό του αυτοκινήτου μετά το τρακάρισμαΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *