Αγωγή 2 εκατ. ευρώ κατά ασφαλιστικής και τουριστικού γραφείου για θανατηφόρο τροχαίο

Αποζημίωση για ψυχική οδύνη για το θάνατο των γονέων του, που παρασύρθηκαν από τουριστικό λεωφορείο διεκδικεί κάτοικος της Ρόδου

Συγκεκριμένα :
Xρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ, διεκδικεί με αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ένας Ροδίτης, κάτοικος Ιαλυσού, από έναν κάτοικο Απολλώνων, από τουριστικό γραφείο και από ασφαλιστική εταιρεία, για ψυχική οδύνη που υπέστη από το θάνατο των γονέων του σε τροχαίο δυστύχημα.
Στις 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:00 περίπου, οι γονείς του, αρχικώς ευρισκόμενοι στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ηρακλειδών, που εφάπτεται στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρόδο και ειδικότερα στο ύψος περιφραγμένου οικοπέδου κι έχοντας την πρόθεση να διασχίσουν κάθετα τη λεωφόρο Ηρακλειδών, με κατεύθυνση προς το πεζοδρόμιο, που εφάπτεται του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ιξιά και συγκεκριμένα προς το ζαχαροπλαστείο «ΣΤΑΝΗ», εισήλθαν στο οδόστρωμα και παρασύρθηκαν από τουριστικό λεωφορείο, στο ύψος της διπλής συνεχούς διαχωριστικής γραμμής.
Το σημείο του επίδικου ατυχήματος βρίσκεται ανάμεσα σε σημασμένες διαβάσεις πεζών ενώ από το φανάρι που βρίσκεται παραπλεύρως του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού έως το φανάρι που βρίσκεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου Rodos Palace υπάρχουν σημασμένες 16 διαβάσεις πεζών.
Περαιτέρω κατά μήκος της οδού υπάρχουν εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, βενζινάδικα και διασταυρώσεις, όπερ σημαίνει ότι ένα όχημα βαρέου τύπου όπως το επίδικο λεωφορείο δέον να κινείται με ελάχιστη ταχύτητα ώστε να είναι σε θέση ο οδηγός να εκτελεί τις ενδεδειγμένες κινήσεις αποφυγής εμπλοκής του σε επικίνδυνες καταστάσεις που τυχόν μπορεί να εμφανιστούν.
Ο ενάγων υποστηρίζει ότι ο πρώτος εναγόμενος οδηγός του λεωφορείου είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ενώ εκινείτο όχι απλά πλησίον διάβασης πεζών αλλά εντός – μικρού μήκους (περίπου 250 μέτρων) – τμήματος που περικλείεται ανάμεσα στις εκεί ευρισκόμενες διαβάσεις πεζών και περαιτέρω σε σημείο που εξαιτίας της ύπαρξης του μεγάλου εμπορικού κέντρου συνεχώς εισέρχονται και εξέρχονται παντός είδους οχήματα.
Ισχυρίζεται ότι δεν οδηγούσε με σύνεση, ούτε είχε συνεχώς τεταμένη την αυξημένη και οφειλόμενη – εκ του επαγγέλματός του – προσοχή επί μίας οδού.
Πηγή: dimokratiki.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *