Αθέμιτος «πόλεμος» ανταγωνισμού και από τους διαμεσολαβούντες !

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος καταγγέλλει παραπλανητικές πρακτικές ακολουθούν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές για να διαφημίσουν φτηνές ασφαλιστικές καλύψεις.
Μάλιστα ζητά την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ ενημερώνει για το θέμα το υπουργείο Ανάπτυξης τη γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τη Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα σε επιστολή της ένωσης που υπογράφουν η πρόεδρος κυρία Δήμητρα – Ιωάννα Λύχρου και ο γενικός γραμματέας κ. Αλ. Ραφαηλίδης με την οποία ζητά την παρέμβαση της ΤτΕ αναφέρεται ότι είναι σύνηθες φαινόμενο στην αγορά να διανέμονται διαφημιστικά φυλλάδια με έκπτωση επί των ασφαλίστρων, στα οποία δεν αναφέρεται η ασφαλιστική εταιρεία.

Ακολουθήστε στο youtube για νέα εμπειρία ενημέρωσης και στo Google News

Η παραπλανητική διαφήμιση απαγορεύεται. Αυτή η απαγόρευση είναι γενική και εφαρμόζεται Ακόμη και αν η διαφήμιση δεν προκαλεί ουδεμία ζημία στον καταναλωτή: αρκεί ο δυνητικός επηρεασμός της συμπεριφοράς του. Ακόμη και αν ο προμηθευτής δεν έχει την πρόθεση να εξαπατήσει: από τη στιγμή που η διαφήμιση δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στον καταναλωτή οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του, είναι παράνομη.
Η ένωση αναφέρει στο έγγραφό της ότι παραβιάζεται η νομοθεσία περί Προστασίας Καταναλωτή αλλά και το ΠΔ 298/1986, σύμφωνα με το οποίο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές «οφείλουν μεταξύ των άλλων να επεξηγούν τους όρους του προτεινόμενου συμβολαίου, με σκοπό τη σαφή πληροφόρηση του ασφαλισμένου για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του, και να μη μετέρχονται μεθόδους αθέμιτου ανταγωνισμού, αθέμιτων ή παραπλανητικών πράξεων και πρακτικών».



Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

1 Comment

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΑΔΙΑ ΗΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΦΥΓΑΔΕΣ Η ΚΛΕΦΤΕΣ.ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ Η ΙΔΙΟΙ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ.ΜΠΟΡΩ ΜΑ ΜΑΘΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *