Αθωώθηκε η οικογένεια Παύλου Ψωμιάδη για το σκάνδαλο Ασπίς. Βαριές ποινές σε δύο στελέχη της C.V

Σε δυο πρόσωπα, δεδομένης της απουσίας του εκλιπόντος επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι υπήρξαν στενοί συνεργάτες του στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, προσωποποίησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Ασπίς, με την καταγγελόμενη εξαπάτηση χιλιάδων επενδυτών.
Οι δικαστές , μετά από ακροαματική διαδικασία δυο ετών, υιοθέτησαν την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Παν.Παναγιωτόπουλου, και απάλλαξαν , μεταξύ άλλων, από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και τους 12 κατηγορουμένους ανάμεσά τους και η οικογένεια του Παύλου Ψωμιάδη, η σύζυγος και τα παιδιά του και άλλα μέλη της οικογενείας του, όπως και υπάλληλοι της εταιρίας του.

Το δικαστήριο λοιπόν εντόπισε και προσωποποίησε την ευθύνη όσων έγιναν σε δυο συνεργάτες του αποβιώσαντος επιχειρηματία. Στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά και δώδεκα ετών κατά συγχώνευση κατά περίσταση για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τους χορηγήθηκε αναστολή έως την έφεση.
Οι υπόλοιποι 12 εμπλεκόμενοι απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, ανάμεσά τους η σύζυγος και τα παιδιά του εκλιπόντος επικεφαλής της Ασπίς Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίοι στο στάδιο της ανάκρισης είχαν παραμείνει προσωρινά κρατούμενοι για περίπου 11 μήνες.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι κατηγορίες για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες, δεν στοιχειοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας. Κατά το κατηγορητήριο, ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Πηγή : dikastiko.grΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *