«Αιμορραγία» 72 εκατ ευρώ το μήνα για το ΙΚΑ από την μείωση των εισφορών

Σε μηνιαία απώλεια εσόδων του ΙΚΑ ύψους 72 εκατομμύριων ευρώ οδηγείται το ΙΚΑ από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ τα έσοδα του για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο κινούνται οριακά καλύτερα από τους αντίστοιχους περσινούς μήνες .

422522Κύκλοι του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης αναφορικά με τα δημοσιεύματα για δανεισμό του ΙΚΑ και σε σχέση με τα έσοδα του τονίζουν τα παρακάτω:
Η διοίκηση του ΙΚΑ, όχι μόνο δεν θα προχωρήσει σε αίτημα για λήψη δανείου από τις Τράπεζες, αλλά σήμερα μάλιστα κατέθεσε 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας στους ασφαλισμένους, σχετικά με την καταβολή των συντάξεων τους και η πληρωμή τους θα γίνει κανονικά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου, τα έσοδα του ΙΚΑ διαμορφώνονται ως εξής για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2015, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014
Ιανουάριος 2015: 951 εκατομμύρια ευρώ
Ιανουάριος 2014 : 983 εκατομμύρια ευρώ
Φεβρουάριος 2015 : 1 δισεκατομμύριο ευρώ
Φεβρουάριος 2014 : 1, 054 δισεκατομμύρια ευρώ
Η διαφορά αυτή στα έσοδα, οφείλεται σε νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία προέβλεπε μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% από 1.1.2015Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *