Αισιοδοξούν περισσότερο οι ασφαλιστικές για το 2019 μετά την ανατροπή στο φίνις το 2018

Του Γιάννη Χαρονικολάου

Στο φίνις έκανε την διαφορά η παραγωγή των ασφαλιστικών το 2018 που έκλεισε  με άνοδο 1,8% μετά από πολλές διακυμάνσεις μέσα το έτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Αυτή η εξέλιξη  είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, μετά την στασιμότητα στην παραγωγή το 2017, καθώς στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι οι γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος θα φέρουν περισσότερους πελάτες στις ασφαλιστικές.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες σχεδιάζουν νέα ή βελτιώνουν ασφαλιστικά προγράμματα και υπηρεσίες με αιχμή κλάδους όπως η υγεία, η περιουσία, η επαγγελματική αστική ευθύνη, συνταξιοδοτικά-επενδυτικά.

Μέσα στο 2018 η παραγωγή είχε πολλές διακυμάνσεις με σαφή όμως ανοδική πορεία του κλάδου των γενικών ασφαλίσεων και με πότε θετικές και πότε αρνητικές διακυμάνσεις του κλάδου ζωής.

Στον κλάδο της αστικής ευθύνης οχημάτων που είναι και κινητήριος μοχλός της αγοράς, στις γενικές ασφαλίσεις, η ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα και η επιβολή προστίμων αύξησε σημαντικά το στόλο των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και υπήρξε διόρθωση του δείκτη παραγωγής με μικρό αρνητικό πρόσημο.

Όπως εξηγούν άνθρωποι της αγοράς ο έντονος ανταγωνισμός  στο αυτοκίνητο κρατά χαμηλά τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης οχημάτων, ενώ υπάρχει και ένας στόλος αυτοκινήτων, υπολογίζεται σε 600-700.000, που ασφαλίζεται στις ασφαλιστικές ΕΠΥ καιδεν  καταγράφουν τα στατιστικά της Ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών.

Ωστόσο αύξηση παραγωγής παρουσιάζει η ασφάλιση οχημάτων για καλύψεις εκτός αστικής ευθύνης που το 2018 έφτασε το  +5,6%.

Στις ασφαλίσεις ζωής  τη μεγαλύτερη παραγωγή το 2018 συγκέντρωσε η διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων με +26,9% και στην συνέχεια αυξημένη παραγωγή με +7,9% είχαν  οι ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις. Μάλιστα για το 2019 η αγορά αισιοδοξεί ότι θα αυξηθούν σημαντικά οι ασφαλίσεις συνδεδεμένες με επενδύσεις όσο η οικονομία θα ανακάμπτει και εξαλειφθούν πλήρως τα κάπιταλ κοντρόλ.Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *