Ακεραιότητα και Διαφάνεια: Καθήκον και όχι Επιλογή

Tο 2ο Φόρουμ Ακεραιότητας – 2st Integrity Forum που διοργανώνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 09:00-14.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα «Ν. Σκαλκώτας» (Β. Σοφίας & Κόκκαλη 1) με κεντρικό μήνυμα:

Ακεραιότητα, Λογοδοσία και Διαφάνεια στα Ανώτερα Στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ακεραιότητα και Διαφάνεια: Καθήκον και όχι Επιλογή»

Ακολουθήστε μας στο Google News

Στην 1η  θεματική ενότητα «Δραστηριότητες Επιρροής / Lobbying»  θα συμμετέχουν ως ομιλητές μεταξύ άλλων,  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων & Βουλευτής ‘Α Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Νικόλαος Βούτσης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος- Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη 2η  θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας απόψεων και στάσεων της κοινής γνώμης για τη διαφθορά  «Έρευνα Απόψεων και Στάσεων της Κοινής Γνώμης απέναντι στη Διαφθορά» που πραγματοποιήθηκε για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας από την εταιρεία «G.P.O. Έρευνα Επικοινωνία Α.Ε.».

Συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Ρογκάκος ΑΝΤ1, Παναγιώτης Στάθης ΟPEN BEYOND & dikastiko.gr

Στην 3η θεματική ενότητα «Σύγκρουση Συμφερόντων, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Θεσμός Συμβούλου Ακεραιότητας» συμμετέχουν ως ομιλητές μεταξύ άλλων, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Τομέας Διοίκησης & Οργάνωσης και ο Δρ. Ιωάννης Σάββας, Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης.

Συντονίζει η Τάνια Γεωργιοπούλου- Δημοσιογράφος,  Καθημερινή

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα προκηρυχθεί ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας «Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» με θέμα: «Όχι» στη Βία, «Ναι» στη Φιλία – Κάνε Block στον Εκφοβισμό

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση της Βουλής.

Έχοντας ως «πυξίδα» τον περσινό επιτυχημένο μαθητικό διαγωνισμό (συμμετείχαν 217 μαθητές/τριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με 157 έργα και συνολικά εκπροσωπήθηκαν 37 σχολεία της χώρας) και εντοπίζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των μαθητών στη διαγωνιστική διαδικασία, επιλέχθηκε ως πλαίσιο περιεχομένου για τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό, το επίκαιρο ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και το κατά πόσο η εξάλειψή του συνδέεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου, την εμπιστοσύνη, την ανεκτικότητα πέρα από την καταγωγή, το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, καθώς και άλλων παραγόντων που επιτείνουν αρκετές φορές την κάθε είδους διάκριση (κοινωνική, οικονομική, φυλετική, θρησκευτική κλπ).

Τις εργασίες του Φόρουμ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν Υπουργοί, Υφυπουργοί,  Γενικοί Γραμματείς, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δήμων, Περιφερειών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς επίσης υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Μπορείτε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε δια ζώσης το Φόρουμ της ΕΑΔ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/el/Events/2o-forum-akeraiotitas

Το φόρουμ θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το κανάλι της ΕΑΔ στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο:Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *