Ακρωτηριάστηκε για να εισπράξει ασφαλιστική αποζημίωση 157.000 δολάρια

Ασφαλιστική απάτη που θυμίζει σενάριο ταινίας θρίλερ αποκαλύφθηκε στο Βιετνάμ, με πρωταγωνίστρια μία 30χρονη που φέρεται να πλήρωσε φίλο της να ακρωτηριάσει τα άκρα της, με στόχο να εισπράξει αποζημίωση 157.000 δολαρίων από ασφαλιστική εταιρία.

H φωτογραφία που  παρουσίασε η 30χρονη για να δικαιολογήσει ότι ο ακρωτηριασμός της ήταν σιδηροδρομικό ατύχημα. Πηγή e.vnexpress.net
H φωτογραφία που παρουσίασε η 30χρονη για να δικαιολογήσει ότι ο ακρωτηριασμός της ήταν σιδηροδρομικό ατύχημα. Πηγή e.vnexpress.net

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι τοπικές αρχές του Ανόι τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Μαΐου, ο Doan Van Δ, του οποίου το όνομα είχε παρακρατηθεί, ήρθε στο αστυνομικό τμήμα για να αναφέρει ένα σιδηροδρομικό ατύχημα, στο οποίο μια γυναίκα, που προσδιορίζοταν μόνο όπως LTN, είχε χάσει το αριστερό της χέρι και το αριστερό πόδι.

Η 30 χρονη , έσπευσε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσουν τα κατεστραμμένα άκρα τέσσερις ημέρες αργότερα. Αρχικά είπε στην αστυνομία ότι το βράδυ πριν από το ατύχημα, η 30 χρονη δυσαρεστημένη με τις οικογενειακές υποθέσεις, πήγε βόλτα γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό όταν καταπλακώθηκε από ένα τρένο. Από το σημείο αυτό, ανέφερε ότι περνούσε εκείνη τη στιγμή ο φίλος και την έσωσε.

Μετά από μια έρευνα τριών μηνών, η αστυνομία είπε ότι είχε διαπιστώσει ότι η 30χρονη και οι φωτογραφίες που είχε δείξει από το ατύχημα ήταν ένα μέρος μιας περίτεχνης ασφαλιστικής απάτης.

Η εμφανιζόμενη ως θύμα ήξερε τον “διασώστη” φίλος της και τον προσέλαβε για να της κόψει το χέρι και το πόδι της έναντι κάποιου βοηθήματος από την αποζημίωση της ασφαλιστικής. Οι ερευνητές της αστυνομίας δεν επεκτάθηκαν σε λεπτομέρειες για το πώς ξεσκέπασαν την απάτη.

Ωστόσο, ανέφεραν ότι η 30χρονη ομολόγησε οτι σκηνοθέτησε τον ακρωτηριασμό της και το ατύχημα, σε μια προσπάθεια να εξοφλήσει κάποιο χρέος της.Είπε στην αστυνομία ότι είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήλπιζε ότι τα χρήματα από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της, γύρω $ 157.000, θα την βοηθούσαν να ξοφλήσει τα χρέη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετήσιο μέσο εισόδημα στο Βιετνάμ ήταν σχεδόν $ 2.100 το 2015, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πηγή : e.vnexpress.netΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *