Αλλάζουν όλα στις ρυθμίσεις και στους ελέγχους για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία


Μπροστά σε νέα δεδομένα θα βρεθούν από τους επόμενους μήνες όλοι όσοι έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και όσοι έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις καθώς σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για τη νέα δανειακή σύμβαση προβλέπονται μια σειρά από νέες παρεμβάσεις .

437377
Ειδικότερα για τις οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ σύμφωνα με το νόμο για το μνημόνιο αρχίζουν έλεγχοι σε τραπεζικές καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία ΟΑΕΕ, ΙΚΑ , ΟΓΑ , ΕΤΑΑ θα ελεγχτούν για τραπεζικές καταθέσεις, καθώς και για τις εισφοροδοτικές ικανότητες τους και από διασταυρώσεις με την εφορία για τα εισοδήματά τους.
Παράλληλα για όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο μνημονιακό νόμο θα υπάρξουν αλλαγές στα επιτόκια . Έτσι όσοι έχουν ρυθμίσει οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ θα μπορούν να έχουν μηδενικό επιτόκιο, εάν δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα κατά το τελευταίο έτος και έχουν ακίνητη περιουσία έως 150.000 ευρώ.
Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ το επιτόκιο από το 3% που προβλέπει η ρύθμιση θα αυξηθεί στο 5%.
Τέλος, σύμφωνα με την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να κάνουν χρήση της δικαστικής προσφυγής στο νόμο και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά μαζί με αυτά προς τις τράπεζες, με τις νέες διαδικασίες που προβλέπει η τροποποίηση του νόμου .
Σχετικό θέμα : Ερμηνευτική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη σε σχέση και με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίαΠροτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *