Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις της πανδημίας, οι πολίτες αναγνωρίζουν την αξία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Στο παρακάτω μήνυμα του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στην  ετήσια Έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για τις δράσεις της  και τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά το 2020, αναφέρει:  

“Το 2020 ήταν μία χρονιά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες. Μια χρονιά που ανέτρεψε τη ροή των εξελίξεων και όλες τις προβλέψεις. Η ασφαλιστική αγορά είναι εξοικειωμένη με το απρόβλεπτο και απροσδόκητο και διαθέτει τη νοοτροπία, τους ανθρώπους, τις διαδικασίες και τα εργαλεία για να ανταποκριθεί στις αλλαγές. Και το απέδειξε.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας και των περιορισμών για τον έλεγχο της εξάπλωσής της, η ελληνική οικονομία το 2020 παρουσίασε ύφεση που κινείται κοντά στο 10%. Την ίδια χρονιά η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα ναι μεν έκλεισε με μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων, όμως η μείωση αυτή (-3,7%) δεν ήταν δραματική. 

Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν την αξία ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου και το διατηρούν παρά τις δυσκολίες. Η ανταπόκριση της αγοράς στις προκλήσεις της πανδημίας ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα. 

Ενεργοποιώντας επιχειρησιακά σχέδια και εφαρμόζοντας την τηλεργασία με πολύ μεγάλο ποσοστό οι εταιρίες παρέμειναν σε πλήρη λειτουργία εξυπηρετώντας τους ασφαλισμένους. Κεντρικά, μέσω της ΕΑΕΕ ενισχύσαμε τον ΕΟΔΥ. 

Επιπλέον πολλά μέλη μας συνέβαλαν και μεμονωμένα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με χορηγίες, δωρεές κ.ά. Εξηγήσαμε τι καλύπτουν τα συμβόλαια στην πανδημία και καλύψαμε τους ασφαλισμένους μας. 

Προχωρήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό των εταιριών. Παράλληλα, συνεχίσαμε να επιδιώκουμε με επιμονή και σθένος τους μακροπρόθεσμους στόχους μας, να συνεργαζόμαστε με την Πολιτεία, διάφορους φορείς, ελληνικούς και ξένους και να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του αυστηρότατου θεσμικού πλαισίου και της εποπτείας. Και βέβαια να καταβάλλουμε αποζημιώσεις που φθάνουν τα €2,2 δισ.

Παρά το δύσκολο 2020 η ελληνική ασφαλιστική αγορά ξεκινά το 2021 πιο ισχυρή, πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή από ποτέ. Είμαστε ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής με €17 δισ., μεγάλος εργοδότης και αξιόπιστος συνεργάτης της Πολιτείας. 

Είμαστε εδώ, μπορούμε και επιβάλλεται πλέον να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας και να δώσουμε στους πολίτες και στο Κράτος λύσεις με έμφαση στους τομείς των συντάξεων, της υγείας και των φυσικών καταστροφών.”Προτεινόμενα Άρθρα

Συντάκτης: News Team

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ *